Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Το λιγότερο αξιοθρήνητη μπορεί να χαρακτηρισθεί η συμπεριφορά ενός δημάρχου, ο οποίος δεν αντέχει την κριτική. Αλλοίμονο αν τα εξώδικα αντικαταστήσουν τον διάλογο και την πολιτική κριτική.

Ως συνδυασμός καταδικάζουμε απερίφραστα την τακτική των εξωδίκων και μάλιστα όταν αυτή προέρχεται από την διοίκηση.

Διαβάσαμε ότι προσεβλήθη ο δήμαρχος από δήθεν χαρακτηρισμό που έχει σχέση με το επάγγελμα του.

Διαβάσαμε ότι προσεβλήθη σύμβουλος του, από επαναδημοσιοποίηση εγγράφων που ήδη υπάρχουν αναρτημένα δημόσια στο διαδίκτυο στο «διαύγεια».

Διαβάσαμε προ ημερών ότι μια καρικατούρα ζωγραφισμένη σε ένα παρατημένο όχημα θύμιζε στον συγγραφέα του άρθρου, τον δήμαρχο. Γεγονός που μόνο εκείνος το σκέφτηκε αλλά δημοσιοποίησε τη σκέψη του για δημιουργία ανόητων εντυπώσεων.

Διαβάσαμε για τοξικότητα και διχαστικό κλίμα, λέξεις γνωστές για τον «πολιτικό του αναλυτή», αφού με τα γραφόμενά του έχει κάνει άνω κάτω τη μικρή μας κοινωνία, με αναρτήσεις και κυρίως με ανώνυμα, αισχρά και συκοφαντικά σχόλια που ακολουθούν, θίγοντας βάναυσα οικογένειες, επαγγελματίες και πρόσωπα που προσφέρουν στον τόπο. Σχόλια «κουκουλοφόρων», που φιλοξενούνται στις στήλες γνωστού site και οι οποίοι ανώνυμα και εργολαβικά προσβάλλουν, θίγουν ναι στοχοποιούν με ελεεινό τρόπο.

Γνωρίζουμε για τις καταγγελίες του δημάρχου που αφορούν 13 ανθρώπους τους οποίους αναγνώρισε, αυτούς μόνο, ανάμεσα σε 200 που παρευρέθησαν σε ειρηνική συγκέντρωση -ως όφειλαν- κατά της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης των Α/Γ. Συγκέντρωση όπου ο δήμαρχος «έδωσε» κατά την «κρίση» του στο Λιμεναρχείο -συγκεκριμένους και καθόλου τυχαία- 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα ανδρόγυνο, αντί να προασπιστεί των συμφερόντων του νησιού, της κοινωνίας και των λίγων κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στο νησί.

Διαβάσαμε την διαμάχη του με οικολογικό οργανισμό, το ΠΑΚΟΕ, όπου η Άνδρος εξαιτίας της παιδαριώδους αντίδρασης του δημάρχου έγινε αντικείμενο αρνητικών συζητήσεων και σχολίων πανελλαδικά.

Τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και τακτικές εκφοβισμού δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα με μεγάλες συνέπειες στην ομαλότητα της καθημερινότητας.

Ένας δήμαρχος πρέπει να αφουγκράζεται την κοινωνία και όχι να λειτουργεί εκδικητικά, δημιουργώντας μια τεράστια αρνητική εικόνα τόσο για τον εαυτό του όσο και για το νησί που εκπροσωπεί.

Ας κρατήσει αυτή την αρνητική εικόνα για τον εαυτό του, αλλά όχι για το νησί.

 

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!