Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

«Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»: Με σημαντικό θέμα το πρώτο σε τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο

Προς  έκπληξη και απογοήτευση της διοίκησης Λοτσάρη, πραγματοποιήθηκε το πρώτο στην ιστορία του Δήμου Άνδρου Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και μάλιστα με πλήρη και αδικαιολόγητη αποχή της δημοτικής αρχής,  για ένα μείζον θέμα που αφορά το νησί μας.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του Συμβουλίου, από την πρόσκλησή του και τις μανιασμένες αντιδράσεις εναντίον της πραγματοποίησής του, ήταν:

ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ, ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ κ. ΚΟΛΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΑΚΙ, ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑ ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου έγινε γνωστό στο λαό της Άνδρου πως:

  1. Εν μέσω πανδημίας δόθηκε άδεια για αιολικό στο Φραγκάκι
  2. Ο Δήμαρχος είχε αλληλογραφία με τους επενδυτές την οποία απέκρυψε και από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την σχετική με το θέμα επιτροπή (την οποία αποφεύγει και δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις της)
  3. Όφειλαν να ενημερώσουν το Δ.Σ. για την απαίτηση των επενδυτών για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στην Άνδρο…κάτι που σημαίνει πως κινδυνεύουν οι περιουσίες πολλών συμπολιτών μας χωρίς καν δυνατότητα αντίδρασης.
  4. Συνεχίζουν να ΜΗ μας ενημερώνουν για τη γνωμοδότηση του αρμόδιου σε θέματα αιολικών, δικηγόρου κ Κόλλια, που έδωσε στη δημοτική αρχή την οποία γνωμοδότηση, γνωρίζει και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος το μόνο που φαίνεται να γνωρίζει, είναι να προσβάλλει ανεπίτρεπτα και ανεύθυνα τους δημοτικούς συμβούλους.
  5. Ο Δήμαρχος στην επιστολή του ζητάει  από τους επενδυτές να μη ξεκινήσουν ΤΩΡΑ  εργασίες  αλλά ΜΕΤΑ την άρση των  μέτρων λόγω πανδημίας. Δηλαδή

Τους επιτρέπει τις εργασίες αλλά λίγο αργότερα. Μάλλον υποτιμά-κοροιδεύει και τον εαυτό του ο δήμαρχος με αυτά που κανονίζει. Αυτό σημαίνει ότι ξέχασε την απόφαση του Περιφερειακού  και Δημοτικού συμβουλίου για ακύρωση ΟΛΩΝ των αδειών εγκατάστασης σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκονται. Και παύση κάθε είδους εργασίας, άσχετα με τη κρίση.

Δυστυχώς, έλαμψαν δια της απουσίας τους ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος και σύσσωμη η δημοτική αρχή. Την ενότητα, που διατυμπάνιζαν, την συναίνεση και τον εποικοδομητικό διάλογο, αποδείχτηκε ότι μόνο προσχηματικά  αναφέρουν αραιά και πού,  αφού πάντα όπως και στην παρούσα φάση κάνουν ότι και όπως τους συμφέρει.

Να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη και απαράδεκτη στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που με επιπολαιότητα συνεχίζει να στέλνει δημόσιες επιστολές λασπολογώντας εναντίον της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την διοίκηση Λοτσάρη-Γιαννίση, στην οποία συμμετέχει.

Φαίνεται πως, η ενοχή δεν τον αφήνει να ησυχάσει και συνεχίζει να εκτίθεται.

Κύριε Μπάλλα δεν σας ακούσαμε ούτε μια φορά να «μιλήσετε» αναλόγως για το κρεσέντο κατασπατάλησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις, που γίνεται μπροστά στα μάτια σας, παρότι η θέση σας στο δήμο και η εμπειρία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν σας επιτρέπουν να κάνετε πως δεν βλέπετε.

Υπήρχε όμως και η φωτεινή και αισιόδοξη πλευρά σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • αυτή της υλοποίησης του Συμβουλίου με συμπόρευση Συμβούλων που διατηρώντας τις προσωπικές απόψεις τους έβαλαν πάνω από όλα το μέλλον της Άνδρου και γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολιτικού πολιτισμού και
  • της υλοποίησης πλήρους Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου με την βοήθεια της Τεχνολογίας, με διάλογο και όχι απλά με απαντήσεις ΝΑΙ/ΟΧΙ σε ερωτήματα.
    Τώρα πια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κατ΄ επίφασην  Δημοτικά Συμβούλια. 

Ο συνδυασμός της μείζονος  αντιπολίτευσης

«Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!