Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Andros Routes: Σεμινάριο ξεναγών ερμηνείας στην Άνδρο- μέρος Α!

1-seminario-1030x579

Ήταν από την αρχή του εγχειρήματος Andros Routes στόχος μας να εκπαιδευτούν άνθρωποι τοπικά, ιδανικά σε κάθε χωριό του νησιού, στη ξενάγηση ερμηνείας, δηλαδή στη τέχνη του να μεταφέρουν σε όποιο ενδιαφερόμενο κοινό, ενήλικες, παιδιά, ντόπιους και επισκέπτες, την αξία και ιδιαιτερότητα της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Άνδρου…

Εκείνο που χρειαζόταν ήταν ο κατάλληλος χρόνος, ενδιαφερόμενοι και ένας εμπνευσμένος εκπαιδευτής…

2-seminario-1030x579

Ο χρόνος λοιπόν έφτασε και όλες οι παραπάνω συνθήκες ωρίμασαν. Σε συνεργασία με τη πιστοποιημένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Interpret Europe εκπαιδεύτρια Βάλια Στεργιώτη συμφωνήσαμε ημερομηνίες και το πρώτο γκρουπ εκπαιδευόμενων συμπληρώθηκε από μέλη της εθελοντικής ομάδας Andros Routes αλλά και από εκπροσώπους μερικών Πολιτιστικών Συλλόγων της Άνδρου στα χωριά.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο Γαύριο το τριήμερο 15-17 Μαρτίου, με την ευγενική φιλοξενία του ξενοδοχείου Ostria που παραχώρησε το χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου αλλά και φιλοξένησε την εκπαιδεύτρια μας!

3-seminario-1030x579

Το σεμινάριο περιέλαβε πέρα από θεωρητικό κομμάτι πολύ μεγάλο μέρος ασκήσεων στο πεδίο, καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από τις ξηρολιθιές, τα λεμόνια, τους περιστεραιώνες, τις αμυγδαλιές της Άνδρου, την αρχιτεκτονική, θέματα αισθητικής και φωτισμού και ότι άλλο επέλεξαν οι συμμετέχοντες για να κάνουν τη πρακτική τους εξάσκηση !

4-seminario-1030x579

Μάθαμε πολλά κιόλας το πρώτο αυτό 3ήμερο, γνωριστήκαμε με ανθρώπους που δεν ξέραμε κι ας κατοικούμε σε κοντινές περιοχές και περιμένουμε εναγωνίως το δεύτερο μέρος για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Στόχος μας είναι σταδιακά και ιδανικά σε κάθε χωριό να υπάρξουν άνθρωποι που θα επικοινωνούν τις μοναδικότητες της κάθε περιοχής, είτε αυτές αφορούν τη φύση, είτε τα ανθρώπινα δημιουργήματα των γεννεών που έζησαν μέχρι σήμερα στην Άνδρο.

5-seminario-1030x581

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο επόμενο γκρουπ εκπαιδευόμενων συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα στο σύνδεσμο εδώ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeceebwOPPHXI69KTZa-DZIYL5_81hKGrgRoheGQa9fPnTd2w/viewform δηλώνοντας τις προτιμήσεις σας !

Για περισσότερα νέα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Androw Routes: https://www.androsroutes.gr/el

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!