Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Andros Routes: Στις πεζοπορίες φροντίδας από Μονή Τρομαρχίων-Όρμο Κορθίου & Σταυροπέδα-Μονή Παναχράντου

Apikia-Mesathouri005-e1482085800301-845x423

Πολύς και ωραίος κόσμος στις πεζοπορίες φροντίδας των μονοπατιών της Άνδρου !

Στη μεν πρώτη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο της Αποκριάς από Μονή Τρομαρχίων – Πίσω Μεριά-Αηδόνια-Όρμο Κορθίου συμμετείχαν 41 άτομα από διάφορα μέρη του νησιού αλλά και εκτός Άνδρου και από το εξωτερικό. Αναλυτικότερα οι συμμετέχοντες ήρθαν από Φελλό, Άνω Γαύριο, Γαύριο, Μπατσί, Απροβάτου, Χώρα, Λιβάδια, Υψηλού, Μεσαθούρι, Κατακαλαίους, Ζαγανιάρη, Καππαριά, Όρμο Κορθίου, αλλά και αρκετοί επισκέπτες από Αθήνα και 2 από τη Γερμανία !

Apikia-Mesathouri006-845x684

Η μέρα ήταν υπήνεμη με γλυκό καιρό. Από τον Όρμο Κορθίου μεταφερθήκαμε με ταξί και με πουλμανάκι χορηγία του ΚΤΕΛ στη Μονή Τρομαρχίων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής καθαρίσαμε αυξημένη βλάστηση, μαζέψαμε σκουπίδια και συντηρήσαμε τη σήμανση. Η πεζοπορία ολοκληρώθηκε στον Όρμο Κορθίου όπου παρακολουθήσαμε το Καρναβάλι και απολαύσαμε γεύμα στα εστιατόρια της περιοχής.

Apikia-Mesathouri019-845x684

Στη δεύτερη που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 από Σταυροπέδα – Αλάδου-Σασά-Μονή Παναχράντου συμμετείχαν 31 άτομα από διάφορα μέρη του νησιού καθώς επίσης και εκτός Άνδρου αλλά και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα από Πισωλιμιώνα, Φελλό, Γαύριο, Κυπρί, Μπατσί, Αποίκια, Υψηλού, Μεσαθούρι, Μεσαριά, Μένητες, Χώρα,Κατακαλαίους, Καππαριά, Όρμο Κορθίου και Γερμανία !

Apikia-Mesathouri007-845x684

Η μέρα ήταν υπέροχη, με αραιή νέφωση και τελικά ηλιόλουστη, υπήνεμη και με γλυκιά θερμοκρασία. Από τη Μονή Παναχράντου μεταφερθήκαμε με πουλμανάκι του ΚΤΕΛ στη Μονή Παναχράντου. Κατά μήκος της διαδρομής κλαδέψαμε αυξημένη βλάστηση, σηκώσαμε πέτρες και μαζέψαμε σκουπίδια. Η πεζοπορία ολοκληρώθηκε στη Μονή Παναχράντου και με ωραιότατο γεύμα – για μέρος της ομάδας- στα Λιβάδια.

Apikia-Mesathouri014-845x684

Σιγά σιγά μυρίζει άνοιξη και τα λουλούδια ομορφαίνουν κάθε γωνιά, ενώ είδαμε και τις πρώτες ορχιδέες στο μονοπάτι….

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας προσέφεραν τη παρέα και το χρόνο τους. Ξεχωριστές ευχαριστίες στο ΚΤΕΛ Άνδρου για τη χορηγία της μεταφοράς στη 1ηπεζοπορία και την εξαιρετική τιμή για τη 2η και ιδιαίτερα τους οδηγούς μας κ. Μανέτα και Γισδάκη.  Ευχαριστούμε θερμά τη Δέσποινα Χατζόγλου για τις φωτογραφίες της

Ανανεώνουμε τη συνάντηση μας σε 2 εβδομάδες !

Περισσότερες φωτογραφίες από την πεζοπορία και νέα για τις δράσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Andros Routes: http://www.androsroutes.gr/el

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!