Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Άνδρος της Ζωής μας: Απόψεις – παρατηρήσεις για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 4 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΠΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η.Δ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΆΝΔΡΟΥ ΤΗΣ 21.12.2020

για την 9Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

Π Ρ Ο Σ

  1. Πρόεδρο Δ.Σ. Άνδρου, κ. Ελ. Μπάλλα
  2. Υπάλληλο Δήμου Άνδρου – Πρακτικογράφο συνεδριάσεων Δ.Σ., κ. Ι. Μήλα     

Κοινοποίηση:  

  • Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Γραφείο Συντονιστή, Τμήμα Δοίκησης Κυκλάδων)
  • Δήμαρχο Άνδρου , κ. Δ. Λοτσάρη

Κύριε Πρόεδρε Δ.Σ. Άνδρου,

Σχετικά με το 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου το οποίο αφορά την έγκριση της 9ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου μας έτους 2020 κατόπιν της διαβιβασθείσας εις εμάς υπ’ αρ. 218/18.12.2020 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:               

Διαφωνούμε εντόνως ως προς την προτεινόμενη δαπάνη ποσού Ευρώ 6.800.- ευρώ που έχει εγγραφεί στον ΚΑΕ 00.6117.0022 με τίτλο «Σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού», καθώς το εν λόγω έξοδο συμπεριλαμβάνεται παντελώς μη σύννομα στην υπό συζήτηση αποψινή συνεδρίασή μας ως μέρος της 9ης αναμόρφωσης του Π/Υ και πολύ λανθασμένα η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών το συμπεριέλαβε στην υπ΄αρ. πρωτ. 13831/17.12.2020 εισήγησή της προς την Ο.Ε. της οποίας τα μέλη εσφαλμένα ή ενδεχομένως και από κεκτημένη ταχύτητα, το υπερψήφισαν δια περιφοράς δεδομένου ότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15.12.2020  κ α τ α ψ η φ ί σ τ η κ ε  από την πλειοψηφία του Σώματος το εκεί συζητούμενο 1ο θέμα Η.Δ. με τίτλο «Περί σκοπιμότητας σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού από τον Δήμο Άνδρου, της διερεύνησης ενδεχομένων συνεργασιών, της εκπόνησης οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας και της σύνταξης σχεδίου καταστατικού του».      

Ελπίζουμε αυτή η προσθήκη του συγκεκριμένου εξόδου μέσα στην 9η αναμόρφωση του π/υ να μην αποτελεί μια εσκεμμένη ενέργεια της δημοτικής Αρχής, επιχειρώντας τώρα να φέρει εκ του πονηρού και από την πίσω πόρτα το ίδιο πάλι θέμα δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δ.Σ. της 15.12.2020 μέσω της συμπερίληψης της δαπάνης των 6.800 ευρώ υπό τον παρελκυστικό τίτλο «Σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην συζήτηση της 9ης αναμόρφωσης του Π/Υ, μη νοώντας να αποδεχθεί και κατανοήσει ότι το Σώμα αποφάσισε αμετάκλητα στις 15.12.2020 κατά πλειοψηφία, ότι ο Δήμος μας με κανένα τρόπο δεν επιθυμεί τη σύσταση ενός τέτοιου Αναπτυξιακού Οργανισμού αφού τίποτα χρήσιμο δεν έχει να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία. 

Δεν χρειάζεται άλλωστε να σας υπενθυμίσουμε ότι αδιάψευστο τεκμήριο για την οριστική Απόφαση του Δ.Σ. της 15.12.2020 στο εν λόγω θέμα, αποτελεί τόσο το βιντεοσκοπημένο και ηχητικό υλικό της τηλεσυνεδρίασής μας μέσω της εφαρμογής e-presence, η σοβαρή επισήμανση του Γραμματέα του Δ.Σ. και δημοτικού Συμβούλου κ. Β. Αδάμη όσο βεβαίως και η αποσταλθείσα σ΄ Εσάς επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Τρανάκου η οποία δημοσιεύθηκε και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.  

Εκτός των προαναφερομένων, γεννά επιπλέον πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει καθυστερήσει εκ μέρους σας και δεν έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα Διαύγεια η σχετική απορριπτική απόφαση του Δ.Σ. της 15.12.2020 επί του θέματος της μη δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού, ενώ αντιθέτως συνεχίζετε να εμμένετε να απασχολείτε το Δ.Σ. με το συγκεκριμένο θέμα, εισάγοντας εκ νέου θέματα και δαπάνες για τα οποία έχουμε ήδη αποφανθεί αρνητικά αντί να διασφαλίζετε την ομαλή λειτουργία του Οργάνου.                 

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε την υπ΄αρ. 218/2020 Απόφαση της Ο.Ε. όπως εισάγεται σήμερα ενώπιον του Δ.Σ. σχετικά με την 9η αναμόρφωση του Π/υ έτους 2020 πλην όσων ΚΑΕ αφορούν ζητήματα μισθοδοσίας,  ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και επιχορηγήσεις του Δήμου μας και θα ζητήσουμε διερεύνηση και έλεγχο από τα αρμόδια εποπτικά όργανα του θέματος της προτεινόμενης, από τη δημοτική αρχή Άνδρου και υπηρεσιακούς παράγοντες, της δαπάνης για την σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού.   

Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ, επικεφαλής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΔΑΜΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΜΑΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΟΥΣΗΣ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!