Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

«Άνδρος της Ζωής μας»: Το φουσκωμένο τιμολόγιο… για έργο στην Τ.Κ. Λαμύρων

AfisaKapakisParagogi

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 10-12-2014 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πριν αρχίσουν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ζήτησε και πήρε το λόγο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαμύρων, όπου ανέφερε ότι έχει εκδοθεί ένα υπερτιμημένο τιμολόγιο  ύψους 6.800 ευρώ, για έργο στην περιοχή του.

 (Δείτε το video από  00 43΄ 00΄΄ έως  00 44΄ 20΄΄).

Όπως εξήγησε οι πραγματικές εργασίες κατά την εκτίμηση του, αλλά και του μηχανικού του δήμου που εκ των υστέρων επιθεώρησε  το έργο φθάνουν στο ποσό των 500 ευρώ και μαζί με το ΦΠΑ στα 630 ευρώ και αφορούν την κατασκευή μόνο οκτώ (8) μέτρων ξερολιθιάς – πέτρας, τα δε στοιχεία είναι στη διάθεση του αρμόδιου αντιδημάρχου.   

Στο φουσκωμένο τιμολόγιο, όπως διευκρίνισε  είχαν συμπεριληφθεί εργασίες που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν όπως 20 τ.μ. ξερολιθιά πέτρα, 40 μ. τσιμεντόστρωση πεζόδρομου, καθώς και μεταφορικά αγωγιάτη ύψους 680 ευρώ.

Ύστερα από αυτή την καταγγελία περιμέναμε να ακούσουμε από τους αρμοδίους και κυρίως από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κάποιες εξηγήσεις.  Αντίθετα, πολύ γρήγορα πέρασαν στο επόμενο θέμα.

Τώρα πως ο ανάδοχος του έργου εξέδωσε ένα τιμολόγιο το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τις εργασίες που πραγματοποίησε για μας είναι πάρα πολύ περίεργο.  Από μόνος του πάντως λίγο δύσκολο μας φαίνεται….

Ευελπιστούμε  να πρόκειται για μοναδική περίπτωση και αυτό το λέμε γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή  είχε κατηγορηθεί και όχι άδικα, ότι συστηματικά επικαλούμενη λόγους γραφειοκρατικούς προέβαινε σε μια τέτοια πάγια τακτική. Δε θέλουμε να πιστέψουμε  ότι αυτή η πρακτική θα συνεχιστεί και από τη νέα. Αν ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη τουλάχιστον ας μας το πούνε καθαρά και να μη ψάχνουν για ενόχους… αλλά ούτε και για συνενόχους…

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!