Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Άνδρος της Ζωής μας: Μια οφειλόμενη απάντηση

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση στο fb του Δημάρχου στις 30/4/20, ο οποίος αντί να υπερασπιστεί όπως δια ζώσης παραδέχτηκε την ποιότητα διαλόγου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, επέλεξε να αναφερθεί μόνον στο γεγονός αν ήταν παρών η όχι ο διαχειριστής του γνωστού για την «αντικειμενικότητα»  του site, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία του δημοσιεύματος μας που ήταν ο συνωστισμός συμβούλων, συνεργατών και υπαλλήλων μέσα σε μια αίθουσα,  εν μέσω ειδικών συνθηκών.

Αν δεν ήταν έτσι, παρότι τα γεγονότα οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα,  ο προνομιακός τρόπος συνεννόησης ομολογείται και γίνεται αυταπόδεικτος, όταν τα  άλλα αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης, όπως και τα ίδια καταγγέλλουν,  όχι μόνον δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση, αλλά αντίθετα είχαν εχθρική και τα οποία ο ίδιος ο συντάκτης των δύο ανακοινώσεων «Δήμου» και «Εν Άνδρω» τα θεωρεί μάλιστα «παρασιτικά».

Την  ίδια στιγμή ο Δήμαρχος που διέθετε επιλεκτικά «τηλεφωνική γραμμή» και υπαλλήλους του δήμου να ασχολούνται αποκλειστικά με τον «διαχειριστή», δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να καλέσει ούτε την «Επιτροπή Αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες»  να συμμετέχει στη συζήτηση στο θέμα των αιολικών πάρκων και να καταθέσει τις απόψεις της για το μείζον αυτό ζήτημα που απασχολεί σύμπασα την κοινωνία της Άνδρου.

Τα μέσα ενημέρωσης κρίνονται από την αμεροληψία  και την ουσιαστική και ολόπλευρη πληροφόρηση και αυτό αποτελεί το κριτήριο αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες ή άλλες προθέσεις και εν τέλει έτσι αποτυπώνεται η σοβαρότητα και η αξιοπιστία τους στην κοινή γνώμη.

Από την άλλη θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία ο δήμαρχος να έδειχνε για όλους όσους συστηματικά συκοφαντεί και διαβάλει τα τελευταία χρόνια  ο εν λόγω «διαχειριστής», αντί να τον καλύπτει  και να δηλώνει μάλιστα εξ ονόματός του ότι γίνεται «προσπάθεια σπίλωσης», υπερασπίζοντας ουσιαστικά ο κ. Λοτσάρης έναν δημοσιογράφο… απροκάλυπτα. Όταν ιδιαίτερα τώρα, που έχει αποδειχθεί ότι επιβάλλεται η συναίνεση και η συνεννόηση περισσότερο από ποτέ. Αντίθετα, η ιστορία γράφει ότι τέτοιου είδους  «κίτρινες» φωνές το μόνο που μπόρεσαν να πετύχουν είναι η διαβολή, η διχόνοια και ο διχασμός. Μπορεί αυτό για τους ίδιους να αποτελεί κανόνα επιβίωσης, αλλά για την κοινωνία και την πρόοδο του νησιού είναι δηλητήριο και κατάρα.  

Ευτυχώς για όλους, τίποτα δεν μένει κρυπτό και όλα κάποια στιγμή έρχονται στο φως. Εκείνο που έχει σημασία για τους μεν αιρετούς πολιτικούς είναι να αποδέχονται την διαφορετική άποψη και την κριτική και όχι μια λογική λιβανίσματος και ολοκληρωτισμού, για δε τους χρήστες του δημοσίου λόγου ( δημοσιογράφοι, μέσα ενημέρωσης κ.λπ) να τους παρέχεται ο ίδιος δημοκρατικός τρόπος αντιμετώπισης και να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Εμείς σ’ αυτή τη λογική κινούμασταν πάντοτε και θα εξακολουθούμε να κινούμαστε, αναλαμβάνοντας πάντα την ευθύνη των λόγων και των πράξεων μας. 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!