Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Ανεμογεννήτριες στην Άνδρο… κερδήθηκε μία μάχη, έρχονται μεγαλύτερες!!

Ανταλλακτικά για το Αιολικό Πάρκο Καλλιβαρίου μετέφερε τελικά το πλοίο «Καπτάν Χρήστος» το οποίο έφτασε στο Γαύριο λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι… 

Πολίτες από ολόκληρο το νησί συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι, εμποδίζοντας τα φορτηγά με τα εξαρτήματα να αποβιβαστούν…

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μητέρες με τα παιδιά τους, επιχειρηματίες, αλλά και αιρετοί -από τις δύο παρατάξεις  της αντιπολίτευσης- έδωσαν δυναμικό παρών στην πρώτη κινητοποίηση και όλοι μαζί τελικά καταφέραμε, το πλοίο να φύγει… όπως ήρθε για Ελευσίνα! Στην πανηγυρική αναχώρηση του, σαν μία γροθιά σχηματίσαμε συμβολικά μια αλυσίδα προστασίας για τον τόπο μας!

Την πρώτη μάχη την κερδίσαμε! Παρότι πιαστήκαμε κυριολεκτικά στον ύπνο αποδείξαμε τελικά ότι έχουμε αντανακλαστικά και ότι είμαστε αρκετοί για να κάνουμε τη διαφορά… Εύχομαι στην επόμενη μάχη, όταν δηλαδή θα ξαναέρθει το πλοίο αλλά και σε αυτή της Τετάρτης που από ότι μάθαμε αναμένονται υλικά για το Αιολικό Πάρκο στον Άγιο Ονούφριο, να είμαστε πολύ περισσότεροι!

Η μόνη παραφωνία στο σύνολο της διαμαρτυρίας, ο Δήμαρχος Άνδρου, ο οποίος έκανε μία guest εμφάνιση για μερικά λεπτά, λέγοντας πως γίνεται πολύ κακό για τίποτα μιας και το πλοίο μεταφέρει εξαρτήματα για το παλιό Αιολικό Πάρκο στο Καλλιβάρι! Εκείνος ίσως ξεχνά ότι ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ πριν μερικούς μήνες, ήρθε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι μας, στον ίδιο μας τον τόπο, λέγοντας ψέματα ότι οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, που εδώ και τριάντα χρόνια βρίσκονται εντός οικισμού, θα απομακρυνθούν. Ακόμα κι όσοι κάτοικοι του Καλλιβαρίου είναι υπέρ των νέων Πάρκων, τάσσονται ενάντια στην παράταση ζωής του παλιού! Έπρεπε λοιπόν ως κεφαλή του νησιού, να είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όσων αγωνιστήκαμε σήμερα  και να καταγγείλει το γεγονός με εμάς, μαζί μας και όχι να καλύπτει, να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα! Προσωπικά δεν ξεχνώ και μάχομαι στην πρώτη γραμμή για το χωριό μου, για όλη την Άνδρο!

Συνταχθείτε στον αγώνα, φωνάξτε μαζί μας, για τις παλιές ανεμογεννήτριες που θέλουν αυθαίρετα και δίχως κοινωνική αποδοχή να συντηρήσουν, να δώσουν παράταση ζωής για αρκετά ακόμα χρόνια αλλά και για τις νέες που βρίσκονται ήδη το κατώφλι μας!

ΥΓ: Σήμερα δεν αποχώρησε (ήμαρτον γελάει ο κόσμος) το πλοίο με τα ανταλλακτικά των παλιών ανεμογεννητριών, σήμερα 200 άνθρωποι διώξαμε το ψέμα που μας σέρβιραν οι επενδυτές τον Γενάρη όταν ξεκάθαρα δεσμεύονταν ότι το παλιό αιολικό πάρκο θα φύγει!  Αυτή είναι η τακτική τους… Αυτό και μόνο το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποδεικνύει ότι οι πολίτες της Άνδρου έχουν νοημοσύνη όσο και αν ορισμένοι την υποτιμούν σε μόνιμη βάση… και δεν έκαναν απλώς «πολύ κακό για τίποτα»!

Με φιλικούς και αγωνιστικούς πλέον χαιρετισμούς…

Αντριάνα Μπόθου 

 

 

 

 

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Περίεργο;

    Δικαίωμά σας να μην τις θέλετε! Θα πληρώνετε και το ανάλογο κόστος όμως. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι Έλληνες να πληρώνουν την μεταφορά ρεύματος εκεί

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!