Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανεμογεννήτριες vs Άνδρος… σημειώσατε διπλό!

Οι Ανδριώτες τελικά έχουμε ψυχή, καρδιά και λόγο… αποδείχθηκε περίτρανα σήμερα τα ξημερώματα, όπου παρά το ψιλόβροχο και την περασμένη ώρα, πολίτες από όλο το νησί έδωσαν πάλι ραντεβού στο λιμάνι του Γαυρίου, προκειμένου να φωνάξουν ξανά το δικό τους μεγάλο «ΟΧΙ» στην καταστροφή που μας έχει επιβληθεί, που έχει αποφασιστεί για εμάς… χωρίς την κατ΄ελάχιστο… πλειοψηφική σύμφωνη γνώμη μας!

Ένα ξεκάθαρο και βροντερό «ΟΧΙ» και σήμερα στις ανεμογεννήτριες, που ήταν αρκετό για να μην καταφέρει καν να δέσει στο Λιμάνι  το  πλοίο «Παναγία Παραβουνιώτισσα», το οποίο είχε την ίδια τύχη με αυτό του Σαββάτου… να γυρίσει πίσω στο Λαύριο!

Αν και ποτέ δεν μάθαμε τι μετέφερε τελικά -παρότι ακούστηκε από τη Λιμενική Αρχή, ότι θα ξεφόρτωνε καλώδια της ΔΕΗ- η ουσία είναι ότι έγινε σαφές, πως οι κάτοικοι της Άνδρου θα είναι παρόντες σε κάθε προσπάθεια εκφόρτωσης υλικών για τα Αιολικά Πάρκα, απαιτώντας την εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, για αναστολή κάθε εργασίας μέχρι την εκπόνηση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ.

Είχα ξεχάσει πως είναι να νιώθεις περηφάνια για τον τόπο σου… μέχρι που σήμερα είδα ανθρώπους -όλων των ηλικιών και πάλι- ευαισθητοποιημένους και σκεπτόμενους συντοπίτες μου, να αγωνίζονται σαν μία γροθιά για ένα κοινό στόχο και για το αυτονόητο που…είναι η επιλογή! Η επιλογή να διατηρήσουμε ένα νησί όπως το βρήκαμε, ένα νησί με απεριόριστες προοπτικές που μέχρι πρότινος υποτιμούσαμε, ένα νησί χωρίς σίδερα σε κάθε πλαγιά,  ένα νησί με ελεύθερα βουνά.

Καλή δύναμη σε όλους, για όσα έρχονται…

Αντριάνα Μπόθου

ΥΓ: Βίντεο σε λίγες ώρες…

 

 

 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

  1. Γιάννης Κοντορούσης

    Αγαπητοί, βλέπω ότι συμπολίτες μας έχουν άποψη επί του θέματος, αλλά κατά τη γνώμη μου κυνηγάνε Δον Κιχώτες και βλέπουν εχθρούς παντού. Βλέπουμε να αγωνίζονται να σταματήσουν τι;;; προμήθειες καλωδίων;;; και παίζουν με την ασφάλειά μας; και αν δεν έχουμε ρεύμα αύριο θα λέμε φταίει αυτός που δεν μερίμνησε. Είμαστε όλοι μέρος της κοινωνίας και ευθύνη είναι συλλογική! Όχι άλλο κάρβουνο ρε παιδιά!

    Reply
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ τώρα περνάει το Στενό….σε λιγότερο από 1 ώρα θα είναι στο Γαύριο, μάλλον. Δεν φαίνεται το marine traffic ο προορισμός

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!