Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Ανοίγουν οι φάροι της Άνδρου 17 και 20 Αυγούστου

Aug15faroi7 013 neo p12 S

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, η έκθεση με τον τίτλο «Πέτρινοι Φάροι: Από το χθες στο σήμερα». Η έκθεση λειτουργεί στο κατάστημα Παπαπαναγιώτου, στο Γαύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Aug15faroi7 102 neo p12 s

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Φάρων, του Δήμου Άνδρου και της Ομάδας «Φάρος 8022» και την επιμέλειά της έχει ο αρχιτέκτων – μηχανικός κ. Ανδρέας Χαλάς.

Τα εκθέματα αφορούν πληροφορίες και υλικό από τους φάρους της Άνδρου και από φάρους σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πλούσιο έντυπο υλικό.

Aug15faroi7 023 neo p12 s

Την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα για το κοινό, ενώ στις 17 και τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις όσων το επιθυμούν στους φάρους της «Γριάς» και της «Φάσας», που θα είναι ανοικτοί για το κοινό.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά την υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού που έκανε δεκτό το αίτημα για το άνοιγμα των φάρων. Ευχαριστεί, επίσης, την οικογένεια Παπαπαναγιώτου, που παραχώρησε το χώρο για την φιλοξενία της έκθεσης.

Με την ευκαιρία της έκθεσης γίνεται γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης του Φάρου του Γαυρίου, η αναστήλωση του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η μελέτη, την οποία ολοκλήρωσε η ομάδα «Φάρος 8022» (η οποία έχει εργαστεί εθελοντικά) εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ξεκινήσει να υλοποιείται αμέσως μόλις εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!