Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Άνοδο καταγράφει ο στίβος στις Κυκλάδες σύμφωνα με τη ΣΕΓΑΣ – Επέστρεψε ο Ανδριακός

SEGAS-NEW-LOGO
Ο ΣΕΓΑΣ αξιολογεί κάθε χρόνο τα σωματεία αλλά και τις ΕΑΣ, τις κατά τόπους αθλητικές ενώσεις δηλαδή με βάση τα αποτελέσματα των αθλητών τους στα διασυλλογικά και στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο στίβος των Κυκλάδων ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της αξιολόγησης και βρέθηκε στην 21η θέση ανάμεσα σε όλες τις ΕΑΣ της χώρας.

Η θέση είναι ιδιαίτερα τιμητική αν αναλογιστεί κανείς τα μικρά πληθυσμιακά δεδομένα των Κυκλάδων και το χωρικό κατακερματισμό της περιφέρειας λόγω της νησιωτικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από τις Κυκλάδες κατατάχθηκαν μεγάλες περιφέρειες όπως η Ανατολική Στερεά, η Χίος- Σάμος, η Λέσβος, η Ανατολική Πελλοπόνησος και η Καβάλα.
   
Στις  επιμέρους κατατάξεις των σωματείων ο Πανναξιακός βρέθηκε στην 76η θέση με 1.562 βαθμούς, ο ΑΟΜυκόνου στην 90η (1.313), ο Ναξιακός 2003 στην 150η (567), ο Παμμηλιακός στην 226η (101), ο Ζεύς Φιλωτίου στην 232η (82) και ο Ποσειδώνας Σύρου στην 254η (49). Δεν αξιολογήθηκε ο Ανδριακός Ο.Φ.
   
Η πορεία του στίβου στις Κυκλάδες προβλέπεται, όπως επισημαίνεται από το ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, ακόμη καλύτερη για τρεις λόγους:

¨Ολα τα ενεργά σωματεία των Κυκλάδων βρίσκονται σε καλύτερη θέση φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με βάση ποιοτικά αλλά και αριθμητικά στοιχεία. Ο Πανναξιακός ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με νέες μεταγραφές ενώ παράλληλα νέα παιδιά εγγράφηκαν σε όλα τα κυκλαδίτικα σωματεία.
   
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ανδριακός ο οποίος πέρυσι δεν είχε αξιολογηθεί φέτος επιστρέφει και αναμένονται καλά πλασαρίσματα των αθλητών του όχι μόνο στους διασυλλογικούς αλλά και στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
   
Βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο δυναμικό του ΣΕΓΑΣ νέα σωματεία όπως ο Ποσειδώνας Τήνου, ο ΑΟΠάρου και ο Αρισταίος Κέας.
   
Αναβαθμίζονται διασυλλογικοί αγώνες όπως το διασυλλογικό συνθέτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ οι οποίοι θα προσφέρουν επιπλέον βαθμούς σε όλα τα σωματεία.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!