Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Άνδρου για την επικινδυνότητα του δρόμου στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος Λειβαδίων


 


Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Άνδρου, για την επικινδυνότητα του δρόμου στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος στη περιοχή των Λειβαδίων, απέστειλε η κ. Κατερίνα Καλογρίδου, Τμηματάρχης Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου – Τήνου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Καλογρίδου στο κείμενο της επιστολής, οι πολίτες διακινδυνεύουν καθημερινά την ασφάλειά τους, ενώ ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.
Αναλυτικά η επιστολή
Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Άνδρου
Υπ όψιν κ. Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου
Κε Δήμαρχε , κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Θέλω να σας ενημερώσω , αν και πιστεύω οτι το γνωρίζετε, οτι καθημερινά διακινδυνεύουμε την ασφάλειά μας όσοι κατοικούμε απο τα Λειβάδια και πάνω στα χωριά προς Κόρθι , λόγω της άθλιας και επικίνδυνης κατάστασης του δρόμου στην θέση Αγ. Κωνσταντίνος Λειβαδίων.
Εδικα οι εργαζόμενοι που ειναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους καθε μέρα , κινδυνεύουν απο το ολισθηρό οδόστρωμα , που εχει γεμίσει λάσπη , γλιστρούν τα οχήματα , χάνουμε τον έλεγχο των αμαξιών μας , άλλα κολλούν και γλιστρούν προς τα πίσω με αποτέλεσμα να χτυπούν τα επόμενα ερχόμενα οχήματα , αφου στις 17.00 ώρα ,που ανοίγει ο δρόμος υπάρχει ουρά οχημάτων για να επιστρέψουμε σπίτια μας , το οδόστρωμα ειναι γιαλί απο βρεγμένο κοκκινόχωμα , και ειναι ακρως επικίνδυνο. Ηδη εχουν ξεφύγει αμάξια πανω στους τοίχους επειδή έχασαν τον έλεγχο και γλίστρισαν στην γλίτσα της λάσπης .
Ως δημότης και ως εργαζόμενη , σας παρακαλώ φροντίστε να καθαρίζεται καθημερινά το οδόστρωμα απο την λάσπη στο σημείο εκείνο, την ώρα που επιτρέπεται η διέλευση και να παραδίδεται ασφαλές όπως ήταν πριν ,για τα διερχόμενα οχήματα μέχρι την επομένη .
Λυπάμαι που το υπενθυμίζω , αλλα κάποιος εχει αυτήν την ευθύνη του ασφαλούς οδικού δικτύου απέναντι στους δημότες.
Συμμερίζομαι και αντιλαμβάνομαι απολύτως την ανάγκη διεκπεραίωσης του έργου αποκατάστασης λυμάτων Λειβαδίων , καθως και την δυσκολία του συγκεκριμένου σημείου ,αλλα προηγείται η ασφάλεια των διερχομένων και η ανάγκη να πάνε στις εργασίες τους !
Απ οτι καταλαβαίνετε δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μην συμβεί δυστύχημα στο συγκεκριμένο σημείο, δεδομένου οτι είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πηγαίνουμε στις δουλειές μας , και δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ουτε είναι δυνατόν να διανύουμε καθημερινά τον γύρο της Ανδρου μεσω Κορθίου -Σταυροπέδας στην Χώρα απο το Συνετί -Παλαιόκαστρο-Κοχύλου και των άλλων χωριών και οικισμών και επιστροφή , διοτι και χρονοβόρο ειναι και πολυδάπανο για κάθε εργαζόμενο !
ΕΚΤΟΣ ……κι αν αναλάβει ο Δήμος να μεταφέρει τους εργαζόμενους καθε μέρα με δικό του μεταφορικό μέσον, μεσω Κορθίου -Σταυροπέδας στην Χώρα , πράγμα δύσκολο φαντάζομαι!
Εν πάσει περιπτώσει, η λύση του προβλήματος ειναι δικό σας θέμα και δεν είμαι αρμόδια να υποβάλλω προτάσεις παρα μόνον ζητώ την αφαλή μας μετάβαση στις εργασίες μας!
Επισημαίνω την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στο σημείο εκείνο, την εξεύρεση λύσης για ασφαλή διέλευση, και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να μην συμβεί ατύχημα να μην θρηνήσουμε ζωές κατ αρχήν , να μην υπάρξουν σωματικές βλάβες ,αλλά και να προλάβουμε υλικές ζημιές , διότι και αυτό δεν είναι αμελητέο σήμερα με την οικονομική κατάσταση που ζούμε και δεν υπάρχουν χρήματα για αποκατάσταση ζημιών οχημάτων!
Με εκτίμηση
Κατερίνα Καλογρίδου
Τμηματάρχης Επιθεώρησης
Εργασιακών Σχέσεων Ανδρου-Τήνου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Ανεύθυνοι κι επικίνδυνοι

    Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς. Για την εξόχως επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε, επιδόθηκε εξώδικο στον Δήμο, από δεκάδες κατοίκους, θέτοντας τους διοικούντες προ των ευθυνών τους, αλλά αυτοί εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Φίδι μαύρο που τους έφαγε σε περίπτωση ατυχήματος!

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!