Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανοιχτή συζήτηση στην Κέα: «Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια»

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ypaithros.gr

Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια: Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Γεωργία και Μεταποίηση»,  διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 18.30, στο Κηποθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κέας στο Μυλοπόταμο ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., αρμόδιος Τομεάρχης και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, στο πλαίσιο της επίσκεψης-περιοδείας του στην Κέα, την επόμενη μέρα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί αγροτικές περιοχές, καθώς και παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Με δεδομένη την κεφαλαιώδη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την διατροφική ασφάλεια του πληθυσμού της χώρας καθώς και την αναγνώρισή του ως πυλώνα για την κοινωνία και την οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης λόγω πανδημίας, με την παράλληλη σαφή έλλειψη στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση αφού τα μέτρα που λαμβάνει υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών, στόχος της Εκδήλωσης-Ανοιχτής Συζήτησης είναι η διερεύνηση τρόπων για τη στήριξη όλων των τομέων της Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και η εξεύρεση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα μικρά Κυκλαδονήσια.

Προσκεκλημένοι,  οι οποίοι θα συμμετέχουν με εισηγήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, είναι:

  • η κ. Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού,
  • ο κ. Μόσχος Κορασίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης
  • ο κ. Ιωάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων,
  • ο κ. Γιώργος Βουτσινάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αγροτικών θεμάτων Κέας και αγρότης,
  • ο κ. Γιάννης Πορίχης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς
  • ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Νίκος Μανιός,
  • καθώς και παραγωγοί από όλους τους τομείς: μελισσοκομία, κτηνοτροφία, γεωργία, όπως επίσης και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της ΕΑΣ είτε διά ζώσης είτε με τηλε-σύνδεση.

Λόγω των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων (covid-19), θα τηρούνται αποστάσεις και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες προφύλαξης.

Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κυκλάδων

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κυκλάδων


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια:

Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Γεωργία και Μεταποίηση

Χώρος: Κηποθέατρο Λαογραφικού Μουσείου, Μυλοπόταμος Κέας

Ημερομηνία: 05/10/2020

Ώρα Έναρξης: 18.30

Συντονισμός: Άννα Μαυρουδή, εκπ/κός, πρ.περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

 

18.30-18.50 Χαιρετισμοί:

Ρένα Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας

Ιωάννης Ευαγγέλου, Έπαρχος Κέας-Κύθνου

Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

18.50-19.40 Εισηγήσεις

Σταύρος Αραχωβίτης. πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ «Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια»

Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωση Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων & Αργοσαρωνικού, «Χρόνια προβλήματα Αγροτικών Συνεταιρισμών στις μικρές Κυκλάδες»

 

19.30-19.50 Τοποθετήσεις

Γιώργος Βουτσινάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας, εντεταλμένος, δημοτικός σύμβουλος αγροτικών θεμάτων Κέας, αγρότης

Γιάννης Πορίχης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς

19.50-20.20 Παρεμβάσεις:

Μόσχος Κορασίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τζιας και δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης»

Ιωάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, «Δημιουργία cluster για τα Κυκλαδικά προιόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας»

Νίκος Μανιός, πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «Το παράδειγμα της Νάξου: Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις μικρές παραγωγές τοπικών προιόντων»

20.20-21.20 Συζήτηση-Παρεμβάσεις από Αγροτικούς Συλλόγους της Ένωσης, αγρότες, κτηνοτρόφους, ειδικούς σε θέματα γεωπονίας και κτηνιατρικής κ.α.

21.20-21.50 Συμπεράσματα-Κλείσιμο εκδήλωσης

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!