Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Ανοίγουν θέσεις μόνιμων γιατρών για το Κέντρο Υγείας Άνδρου

Την πρόσληψη 500 μόνιμων γιατρών σε άγονες θέσεις δομών Υγείας,  προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Η Άνδρος συμπεριλαμβάνεται στα νησιά κατανομής, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των ιατρών και οι ειδικότητες. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού η προκήρυξη θα καλύψει άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον επεσήμανε πως θα συνεχίσει να ενισχύεται το σύστημα υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες των πολιτών. 

Στις άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές ή προβληματικές περιοχές, στις οποίες εδρεύουν Νοσοκομεία, Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας ή Κέντρα Υγείας και για τις οποίες έχουν προβλεφθεί οι παραπάνω προσλήψεις  συμπεριλαμβάνεται η Άνδρος και τα νησιά Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Θήρα, Μήλος, Πάρος, Νάξος. 

Για τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού ζητούνται απαραιτήτως:

α) πτυχίο ή δίπλωμα Ιατρικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας

β) άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ή βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος

γ) άδεια χρησιμοποίησης τίτλου ειδικότητας (όπου απαιτείται)

δ) βεβαίωση ιδιότητας μέλους Ιατρικού Συλλόγου.

Οι ειδικότητες που ζητούνται κυρίως είναι παθολόγοι, καρδιολόγοι, γιατροί εντατικής θεραπείας, παιδίατροι, εντατικολόγοι, ορθοπαιδικοί, νεφρολόγοι, γενικοί χειρουργοί, ψυχίατροι, γενικοί ιατροί κ.ά.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!