Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Ηλεκτρονικές Εξετάσεις σε 368 θεματικές ενότητες

«Ηλεκτρονικές» εξετάσεις σε 368 θεματικές ενότητες κάνει φέτος το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ οι λεπτομέρειες γι’ αυτές θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσα από τις σύγχρονες πλατφόρμες του Ιδρύματος και με την εξασφάλιση τόσο της αξιοπιστίας της διαδικασίας όσο και της ασφάλειας των φοιτητών και φοιτητριών του, οι οποίοι θα εξεταστούν από τον χώρο που θα επιλέξουν (την οικία τους ή τον χώρο όπου βρίσκονται).

Η διασφάλιση του αδιάβλητου χαρακτήρα των εξετάσεων θα εξασφαλιστεί με μια αρχική ταυτοποίηση των φοιτητών και φοιτητριών μέσω της σύνδεσης τους με κάμερα και ήχο και στη συνέχεια με μεθόδους αποφυγής της δυνατότητας αντιγραφής. Παράλληλα, όπου υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αυτές θα ελεγχθούν από το σύστημα που έχει το ΕΑΠ για έλεγχο του πλαγιαρισμού (αντιγραφής).
Μ’ αυτές τις μεθόδους το ΕΑΠ θα διενεργήσει τις εξετάσεις των φοιτητών/τριων του στο διάστημα από 6 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, ενώ τον ακριβή τρόπο που θα γίνουν οι εξετάσεις σε κάθε Θεματική Ενότητα θα τον επιλέξουν τις επόμενες ώρες οι συντονιστές τους σε συνεργασία με τους διδάσκοντες (όπως προβλέπει ο νόμος).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΑΠ έχει προσφέρει ήδη την τεχνογνωσία του σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όσα ελληνικά ανώτατα Ιδρύματα αλλά και φορείς του δημοσίου την χρειάστηκαν, κατά την διάρκεια της τεταμένης περιόδου που διέρχεται η χώρα λόγω της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών, οι σχολές Τουρισμού της χώρας, που φέτος λειτούργησαν χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα μαθημάτων μέσα από τις «ηλεκτρονικές» οδούς που προσέφερε το Ίδρυμα.

Χαρακτηριστικά, μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει η διαδικασία των εξετάσεων που έχει επιλεγεί για την αξιολόγηση των φοιτητών/τριων είναι:

– Η ασφάλεια τόσο των ίδιων, όσο και των καθηγητών/τριων τους.

– Η προστασία από τη συνάθροιση σε κλειστούς χώρους αλλά και από ταξίδια.

– Η αποφυγή και του κόστους μετακίνησης για εκείνους που θα έδιναν εξετάσεις σε άλλη πόλη από την κατοικία τους, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις φτάνει τα 150 ευρώ.

– Το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» που θα έχει τελικά η διαδικασία αφού θα περιοριστούν τα καυσαέρια που θα εκλύονταν από τα αυτοκίνητα ή τα λεωφορεία με τα οποία θα μετακινούνταν

Έτσι, σ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα μάθουν τις επόμενες ώρες και χωρίς άλλες καθυστερήσεις τις ημερομηνίες και τον τρόπο που θα εξεταστούν και φυσικά δεν θα ανησυχήσουν για την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού τους έτους.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!