Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανταπαντά η κ. Δέσποινα Τούντα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκο Θωμά σχετικά με την αποκατάσταση του φαινομένου διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου

1970458_1388271038117079_843517967_n

Προς: 

– Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου
κ. Κυριάκο Θωμά

Κοιν:
– Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη
– Δημοτικούς Συμβούλους Άνδρου
– Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Μπατσίου
κ. Κωνσταντίνο Πετρίση
-Τοπικούς Σύμβουλους Δ.Ε Μπατσίου

ΘΕΜΑ: » Αποκατάσταση του φαινομένου διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου»

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την επιστολή σας στο διαδίκτυο σε απάντηση της από 19-11-2014 δικής μου την οποία έστειλα σε εσάς και στον κ. Δήμαρχο Άνδρου με fax στις 20-11-2014 σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου.
Επί του περιεχομένου της επιστολής σας, σας υπενθυμίζω και σας γνωρίζω τα εξής:
Στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου συμμετείχα ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό » Ανδριακή Ενότητα» και όπως γνωρίζετε δεν ήμουν καν υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, οπότε και δεν εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος, ώστε να υπηρετήσω την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Σε συνάντηση μου τον Ιανουάριο του 2014, με τον νυν Δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη και υποψήφιο τότε Δήμαρχο Άνδρου, μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήσαμε, τον ενημέρωσα πράγματι για το θέμα της παραλίας Μπατσίου, καθώς και για τις προσπάθειες που είχαν γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία του Δήμου Άνδρου με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα ο κ. Σουσούδης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόταση του καθηγητή γεωλογίας κ. Ε.Λέκκα, καθώς και τηλέφωνα για να επικοινωνήσει μαζί του.
Κύριε Θωμά, Στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήσασταν παρόν και δεν γνωρίζετε τι ακριβώς ελέχθη.Συνεπώς αναρωτιέμαι πως επικαλείστε ότι στη συνάντηση αυτή εξέφρασα την έντονη δυσαρέσκεια μου προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Σας συνιστώ λοιπόν να προσέχετε πολύ όταν κάνετε αναφορές για λεχθέντα σε συναντήσεις στις οποίες δεν συμμετείχατε!!!
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το θέμα της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου δεν το ανακάλυψα τον Μάρτιο του 2014 όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, αλλά πολύ νωρίτερα όταν ήδη από το 2011 με πρωτοβουλία μου, ο καθηγητής κ. Λέκας επισκέφθηκε το Μπατσί και είδε το φαινόμενο της διάβρωσης της παραλίας.
Την επίσκεψη αυτή την γνωρίζετε και εσείς κύριε Θωμά, διότι ήσασταν παρόν στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την επιτόπια αυτοψία του κ. Λέκκα επί της παραλίας Μπατσίου. Αλλά όλα αυτά μάλλον τα έχετε σκόπιμα ξεχάσει.
Κύριε Θωμά, απορώ όχι μόνο με την εντελώς πρόχειρη απάντησή σας αλλά και με το ύφος της επιστολής σας.
Για να γνωρίζετε ότι ούτε κορόιδο είμαι, ούτε αδαής, ούτε αποκρύπτω τίποτα, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, σας επισημαίνω και πάλι ότι:
Στις 17/3/2014 αποφασίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου οικονομικού έτους 2014 και εντάχθηκε σε αυτόν μεταξύ άλλων, ο κωδικός 70.7411.0005 με τίτλο «έρευνα επί των συνθηκών διάβρωσης στον Όρμο Μπατσίου-προτάσεις αντιμετώπισης» και προϋπολογισμό 10.000 ευρώ. Ο τίτλος του έργου «Εκπόνηση μελέτης για επισκευή Πύργου Μπίστη-Μουβελά» στον οποίο κάνετε αναφορά στην επιστολή σας, αντιστοιχεί στον κωδικό 70.7411.0004 και με προϋπολογισμό 17.100,00 ευρώ. Συνεπώς, όπως ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πρόκειται για δύο διαφορετικά έργα με διαφορετικούς προϋπολογισμούς και ενταγμένα σε διαφορετικούς κωδικούς. Επίσης στην ίδια ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (αριθ. 11) ήταν και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης.
Κύριε Θωμά,Στην προσπάθεια σας να μου απαντήσετε γρήγορα και να δημιουργήσετε εντυπώσεις, μπερδέψατε τους κωδικούς και τους τίτλους των έργων!!! Οφείλατε βέβαια ως εκλεγμένος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να γνωρίζετε και να μου απαντήσετε τεκμηριωμένα, με σοβαρότητα και όχι σαν να ήσασταν σε προεκλογική περίοδο.
Οι εκλογές πέρασαν και τώρα χρειάζονται έργα και όχι λόγια εντυπωσιασμού. Ο Ανδριώτικος λαός σας εξέλεξε Δημοτικό Σύμβουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο σας ανέδειξε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώνετε τους πολίτες σωστά και εμπεριστατωμένα.
Μια ματιά να ρίχνατε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης και κατ´ επέκταση και του Δήμου Άνδρου, όπου έχει αναρτηθεί η υπ´ αριθ. 64/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:ΒΙΞΕΩΨΙ-4Η9), θα βλέπατε ότι το έργο «έρευνα επί των συνθηκών διάβρωσης στον Όρμο Μπατσίου-προτάσεις αντιμετώπισης» έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Άνδρου σε συγκεκριμένο κωδικό και με συγκεκριμένο ποσό.
Τελειώνοντας, σας καλώ Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και Κύριε Δήμαρχε, να δείτε το θέμα της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του χωριού είναι πολύ μεγάλες.
Έχετε στα χέρια σας μία πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή γεωλογίας κ. Λέκκα με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους δύσκολα έργα, ακόμη και σε νησιά των Κυκλάδων.
Αν η πολιτική σας βούληση είναι να την αξιοποιήσετε, τότε να το κάνετε γιατί όσο περνάει ο χρόνος τόσο το φαινόμενο επιδεινώνεται και κάποια στιγμή θα είναι μη αναστρέψιμο. Αν πάλι η πολιτική σας βούληση είναι κάποια άλλη λύση τότε και πάλι να την προχωρήσετε. Και στις δύο περιπτώσεις να είστε σίγουροι ότι οι Μπατσιώτες που σας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία, θα σας κρίνουν θετικά και το αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος του χωριού, των κατοίκων και των εκατοντάδων τουριστών.
Αυτό που θέλουμε εμείς οι πολίτες είναι ενημέρωση και όχι επιστολές τύπου και ύφους προεκλογικού αγώνα.

Με τιμή
Δέσποινα Τούντα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!