Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Αντιδράσεις στην Ιταλία για το σύμφωνο συμβίωσης

familyday

Μετά την μαζική κινητοποίηση υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης η οποία οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκατό ιταλικές πόλεις, σήμερα σειρά έχουν οι καθολικές και κεντροδεξιές οργανώσεις οι οποίες εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τσίρκο Μάσιμο στην Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση του Family Day (Ημέρα της Οικογένειας) με σύνθημα «προς την υπεράσπιση των παιδιών και των οικογενειών μας».

Οι οργανωτές, νωρίτερα, συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το κόμμα του οποίου, Νέα Κεντροδεξιά, αντιτίθεται στην έγκριση των Συμφώνων Συμβίωσης.

Το κύριο σημείο που προκαλεί την αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων και των θρησκευτικών οργανώσεων αφορά, ειδικότερα, την δυνατότητα υιοθεσίας, από το ένα να μέλος του ζευγαριού, του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει στο παρελθόν ο σύντροφός του.

Ο σχετικός νόμος, ο οποίος στηρίζεται από την κεντροαριστερά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, θα αρχίσει να συζητείται στην Γερουσία της Ρώμης την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!