Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά έργα σε Σίφνο, Σέριφο, Ηρακλειά και Πάρο – Αντίπαρο

Υπεγράφησαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τέσσερις ακόμη συμβάσεις που αφορούν σε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Σίφνου, της Σερίφου, της Ηρακλειάς και της Πάρου – Αντιπάρου.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Σίφνο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «Μπουρνάζος Α. – Τζογάνης Δ. Ο.Ε. δ. τ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε.» προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων και τμημάτων αυτών, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή κατασκευές νέων λιθόδμητων τοίχων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Για τη Σέριφο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Πολιτικός Μηχανικός ΕΔΕ» προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Αντιστοίχως, για την Ηρακλειά, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ» προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Τέλος, για την Πάρο – Αντίπαρο, εκ της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «Γεώργιος Δ. Χριστόφορος ΕΔΕ – Χωματουργικές Εργασίες – Εμπόριο Δομικών Υλικών» ορίζονται ως απαραίτητες για την αντιπλημμυρική προστασία εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!