Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπροσωπεία του Κορεατικού Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Αρχής στη Ρόδο

unnamed

Η αντιπροσωπεία του Κορεατικού Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου με επικεφαλής τον κ. S. Kim επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Αρχής στη Ρόδο. Την επιτροπή αποτελούσαν ο Πρόεδρος, ο διευθυντής και δύο προϊστάμενοι των τμημάτων του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου της Σεούλ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κορέα.

Τα μέλη της αποστολής της Κορέας στη χώρα μας υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης. Τους μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που βρισκόταν στην Αθήνα για θέμα που αφορά τη θάλασσα, τη θεσμική θωράκιση και τη διαχείριση των 118 λιμένων της Περιφέρειας που βρίσκονται διαμοιρασμένοι στα δεκάδες νησιά μας.

Ο κ. Kim και τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τη θετική τους εντύπωση και το ενδιαφέρον τους για την πολυνησιακή φύση και το εύρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κυρίως για την άμεση επαφή και ταύτισή της με τα θέματα της θαλάσσης. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η συνεργασία που θα έχει το Ινστιτούτο του Ναυτικού Δικαίου με το αντίστοιχο Ινστιτούτο της Ρόδου και ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας της Ν. Κορέας με τη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα.

unnamed (1)

Ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε αναμνηστικά δώρα της Ρόδου και του Αιγαίου εξ’ ονόματος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και κάλεσε τους Κορεάτες επισήμους που δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την περιοχή μας να επισκεφθούν ξανά τα νησιά μας για διακοπές και να μεταφέρουν στην πατρίδα τους το μήνυμα ότι το Αιγαίο αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών που συνδυάζει φυσικό κάλλος, αρχαιότητες, πολιτισμό και άριστες υποδομές στον τουρισμό. Τους ζήτησε επίσης να εξετάσουν τις δυνατότητες επενδύσεων από πλευράς της Κορεατικής χώρας που προσφέρουν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Ο κ. Ν. Σκούρτος επικεφαλής του Ινστιτούτου του Δικαίου της Θάλασσας στη Ρόδο που συνόδευε την αντιπροσωπεία σημείωσε ότι υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο  Ινστιτούτων του Ναυτικού Δικαίου, της Ρόδου και του αντίστοιχου της Νότιας Κορέας. Τέλος ο κ. Φλεβάρης αναφέρθηκε στη γεωγραφική θέση και την ιστορία της Ρόδου καθώς και την προσφορά της στον κόσμο με τη διαμόρφωση και κωδικοποίηση του Ναυτικού Δικαίου κατά την αρχαιότητα εξηγώντας τους τι σημαίνει «Νόμος Ροδίων Ναυτικός» και «Δέκα Ρόδιοι, δέκα νήες».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!