Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων ζητούν οι επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης Ρόδου

Συνεχίζοντας τις επαφές τους τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (ΣΕΕΜΠ) πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανο Δράκο.

Σκοπός της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς της Μεσαιωνικής Πόλης μόλις επανέλθει στην κανονικότητα, οπότε κι αν συμβεί αυτό. 

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν:
«Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο είναι, όπως πάντα, στενή. Η υγειονομική κρίση μπορεί να είχε τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία και ιδίως στον τουρισμό, όμως είμαστε πρόθυμοι για άλλη μια φορά, να σηκώσουμε το βάρος της ανάκαμψης, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι εμείς και η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά και όσα προέκυψαν.

Αναλυτικότερα
Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους αιτηθήκαμε αυτή τη φορά να μην καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στη χρήση για ένα έτος, αλλά το ποσό που θα αντιστοιχεί στις μέρες λειτουργίας μας, αφού δεν προβλέπετε χρήση τους πριν το Ιούλιο.

Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης, αιτηθήκαμε πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση των θέσεων των ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων, αφού στο πλαίσιο της προσωπικής προφύλαξης οι επισκέπτες μας είναι πιθανό να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα ΜΜΜ.

Όσον αφορά την τουριστική πολιτική, ζητήσαμε να μετατρέψουμε το πλήγμα σε ευκαιρία προβάλλοντας το νησί μας ως ασφαλή προορισμό όσο ποτέ.

Ζητήσαμε επίσης τη στήριξη του Δήμου και κυρίως του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, στα αιτήματά μας στην κεντρική διοίκηση για τη  δημιουργία στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό τους.

Ως τουριστικές επιχειρήσεις  προτείνουμε να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77, προκειμένου να περιληφθούν όλες ανεξαιρέτως και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά μας και από την πλευρά τους μας ενημέρωσε ότι η σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης έχει μπει στην τελική ευθεία και σύντομα θα είναι έτοιμη προς υπογραφή, σύμφωνα με όσα δεδομένα έχουν προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση. Προχωρά καθώς συμφωνήθηκε και σε προηγούμενη συνάντησή μας και θα μπει σε ισχύ ο έλεγχος της κυκλοφορίας εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και η κίνηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Όπως επίσης και η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στην Ακαντιά και η από εκεί συνεχής δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο προς τις εισόδους της Μεσαιωνικής Πόλης.

Μας ενημέρωσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο υλοποίησης για τη δημιουργία ειδικών μονοπατιών για την κίνηση των ΑΜΕΑ εντός του μνημείου,  όπως επίσης και ο σχεδιασμός κέντρου ελέγχου της ηλεκτροδότησης για τον άμεσο εντοπισμό βλαβών ή δυσλειτουργιών, όπως και η σύναψη σύμβασης για την άμεση αντικατάσταση φθαρμένων πλακών του οδοστρώματος.

Απόψεις επίσης ανταλλάξαμε και τις νέες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν λόγω των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν  για την προστασία τη δική μας, αλλά και των επισκεπτών μας. Το κλίμα ήταν όπως πάντα θετικό. Ο αντιδήμαρχος μας άκουσε με προσοχή.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την επαναφορά της περιοχής μας ελπίζοντας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και από την πλευρά του Αντιδημάρχου και από την πλευρά του Δημάρχου».

Πηγή: Ροδιακή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!