Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Απάντηση Δήμου Άνδρου για το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου

Ο κ. Ανδρέας Χαλάς έστειλε παραμονή Χριστουγέννων στον Δήμο Άνδρου μια σειρά παρατηρήσεις του πάνω σε σχέδιο προμελέτης της Τ.Υ. για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου. Και μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, κατά την πρώτη εργάσιμο μετά τα Χριστούγεννα, πριν καν προλάβει να τις διαβάσει η Τεχνική Υπηρεσία, τις δημοσίευσε ως επικρίσεις σε ιστοσελίδα της Άνδρου!
Ο τρόπος του περισσότερο παραπέμπει σε πολιτική αντιπαράθεση από πρόθεση, παρά σε τεχνική συζήτηση. Συνεπώς ως αντιπολιτευτική παρέμβαση γίνεται κατανοητή η πρόταση του κι όχι ως τεχνική παρέμβαση αφού δεν περίμενε καμία απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά προχώρησε άμεσα σε επικριτικό δημοσίευμα.
Πόσο μάλλον που εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια γίνεται άκαρπή συζήτηση επί του θέματος. Στα 6 αυτά χρόνια ο κ. Α Χαλάς παρέμεινε άφωνος και δεν έκανε καμία παρέμβαση, κανένα σχέδιο επί του θέματος δεν κατέθεσε, καμία πρόταση δεν υπέβαλε.
Δεν κρίνουμε σκόπιμο – μετά τα παραπάνω – να μπούμε σε τεχνικές αντιπαραθέσεις για λεπτομέρειες, με τις οποίες ασχολείται ο ίδιος κάνοντας μικροπολιτική, όπως η διάταξη της στάθμευσης ή το μέγεθος των φυτών, αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τη δυνατότητα να αδειοδοτηθεί το κτίριο αθλητισμού στο Γαύριο.
Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, καθώς οι ισχύοντες όροι δόμησης δεν καλύπτουν το απαιτούμενο ύψος ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA και της Γ.Γ.Α. Απορούμε που ο κ. Χαλάς, ως εν ενεργεία μηχανικός της περιοχής, δεν το γνωρίζει και ασχολείται με το μέγεθος των φυτών ή με… «σχεδιαστικές αμηχανίες» που μόνο αυτός βλέπει!!!
Η σχεδιαστική «επίδειξη», που επιχειρεί ο κ.Χαλάς, χωρίς να έχει λάβει υπ’ όψιν του τα δεδομένα και τα ζητούμενα του έργου, είναι μάλλον μια προσπάθεια να δημιουργήσει προκαταλήψεις εναντίον της Δημοτικής Αρχής και των μηχανικών που έχουν κληθεί να ωριμάσουν το έργο. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε το άτοπο των παρατηρήσεων του για την χωροθέτηση ενός ήδη ολοκληρωμένου σχολείου όπως το δημοτικό του Γαυρίου! Τι νόημα έχουν οι παρατηρήσεις του γι’ αυτό πέρα από την πρόκληση εντυπώσεων;
Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο πολύ σοβαρά, θέτοντας και πρόσθετους στόχους, όπως:
– Την διαμόρφωση του όλου χώρου, με διαχωρισμό των λειτουργιών που προβλέπονται σε αυτόν: σχολεία, αθλητισμός, αναψυχή και ανακύκλωση.
– Την πρόβλεψη μιας μεγάλης παιδικής χαράς, με όργανα κατά ηλικιακές ομάδες, με πρόσβαση και χρήση και από ΑμεΑ, σε θέση που να εξυπηρετεί με τον πιο ασφαλή τρόπο και το παρακείμενο νηπιαγωγείο. Κάτι που δεν έλαβε υπόψη του στις μάλλον πρόχειρες παρατηρήσεις του ο κ. Α. Χαλάς ο οποίος εκεί έβαλε… πάρκινγκ!!!
– Την πρόβλεψη δραστηριοτήτων ανακύκλωσης, πλήρως διαχωρισμένων και προστατευμένων από τις υπόλοιπες χρήσεις από σειρές πρασίνου.
– Την ένταξη βιοκλιματικών συστημάτων, όπως φωτοβολταϊκά στην οροφή του γυμναστηρίου για πλήρη ενεργειακή αυτονομία.
– Τέλος την δημιουργία περιμετρικών πεζοδρομίων με τήρηση προδιαγραφών κίνησης ΑμεΑ με την ανάλογη προσαρμογή της εξωτερικής περίφραξης του χώρου και την συνολική αύξηση του πρασίνου με δενδροστοιχίες και φυτεύσεις.
Για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω – στο επίπεδο της προμελέτης που βρίσκεται το έργο απαιτείται υποστήριξη της Τ.Υ. για την τεκμηρίωση και παρουσίαση των φακέλων για εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τη ΓΓΑ, το ΣΥΠΟΘΑ το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και όποιο άλλο αρμόδιο φορέα απαιτηθεί. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Άνδρου ανέθεσε σε εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες την υποστήριξη της ωρίμανσης του έργου.

Η ανοιχτή επιστολή του κ. Χαλά

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!