Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας

pno2

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν για αύριο οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Βασικό αίτημα είναι η ακύρωση της  ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων λιμανιών. 

Ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου άσκησαν σήμερα σκληρή κριτικήστους χειρισμούς για την επιχειρούμενη πώληση του 67% του (ΟΛΘ). 

Σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι οι φορείς της πόλεις πιέστηκαν πολιτικά να αλλάξουν τη στάση τους σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση από αρνητική σε θετική, ενώ ισχυρίστηκαν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές ουδεμία δέσμευση καλούνται ν” αναλάβουν για πραγματοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων στο λιμάνι, εφόσον αποκτήσουν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης σε τρία επίπεδα: Το αγωνιστικό (απεργίες), της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και το νομικό, όπου στις 2/12 αναμένεται η εκδίκαση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67%.

Πηγη: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!