Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Απειλεί με απεργία η ΠΝΟ

demena_ploia_pno_aftodioikisi-620x320

Με απεργία ακόμη και μέσα στον Αύγουστο που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία, προειδοποιεί η ΠΝΟ τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να λυθούν προβλήματα στον κλάδο των ναυτικών.

Επιστολή με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση για να τους ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί ζητώντας παράλληλα να ενημερωθούν για τις προτάσεις σχετικά με την λύση τους αποστέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.

Ανάλογα τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποφανθεί εάν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για τις 30 Ιουνίου, ακόμα και στα μέσα Αυγούστου στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

«Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών δεν μπορεί να λυθεί με την επιβάρυνση 57 ακτοπλοϊκών πλοίων με κίνδυνο την αδυναμία δραστηριοποίησης τους και εν τέλει απομάκρυνσής τους από την ελληνική αγορά, όπως ακριβώς συνέβη με τις γραμμές της Αδριατικής όπου σήμερα δραστηριοποιούνται 5 Ελληνικά πλοία αντί των 25 την προηγούμενη δεκαετία» τονίζονταν στην ανακοίνωση του ΣΕΕΝ.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!