Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Από το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ: Σύμβαση Εργασίας – Τι προσέχουμε πριν υπογράψουμε;

ine

Από την πρώτη μέρα εργασίας συντάσσεται και η Ατομική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του εργοδότη και του μισθωτού, που υποβάλλεται αμέσως για θεώρηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής της επιχείρησης.

Ο εργαζόμενος πριν υπογράψει την ατομική σύμβαση, θα πρέπει εκτός από τα προσωπικά του στοιχεία να προσέξει τα παρακάτω σημεία:

  1. Ζητάμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το είδος, το χώρο, το χρόνο κτλ.
  2. Δεν αφήνουμε αδιευκρίνιστα σημεία.
  3. Πληροφορούμαστε σχετικά με το εάν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ισχύ που να διέπουν το συγκεκριμένο χώρο εργασίας.
  4. Αναζητούμε την ύπαρξη σωματείου που να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο χώρο και να προασπίζει τα δικαιώματά τους.
  5. Ζητάμε και λαμβάνουμε πάντοτε αντίγραφο της σύμβασης εργασίας. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν, ζητάμε και λαμβάνουμε γραπτώς τους ουσιώδεις όρους αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες, στα τηλέφωνα 22810-81692 και 22810-85306.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!