Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει στη Νάξο το πλήρωμα του Blue Star Patmos

111509

Αποχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο που ήταν γραμμένοι στο 148 εκλογικό τμήμα της Νάξου τα μέλη του πληρώματος του Blue Star Patmos, αφού η διαδικασία που ζητούσε η δικαστική αντιπρόσωπος απαιτούσε αρκετά λεπτά της ώρας για να ψηφίσει ο καθένας, γεγονός που σήμαινε ότι το πλοίο θα καθυστερούσε πάρα πολύ την αναχώρησή του για τη συνέχιση του δρομολογίου του.

Η δικαστική αντιπρόσωπος, ζητούσε από κάθε μέλος του πληρώματος να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα.

Σύμφωνα με το {ροεδρικό Διάταγμα 26/2012 (ΦΕΚ Α 57 – 2012, Άρθρο 27 παρ. 8), υπεύθυνη δήλωση οφείλουν να προσκομίσουν οι ναυτικοί που εργάζονται σε πλοίο με ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικό εκλογικό κατάλογο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μόνο στην περίπτωση που ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, οψείλουν να προσκομίσουν από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο γεγονός, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στη Νάξο, όπου και ψηφίζουν κάθε φορά κατά τις εκλογές τα μέλη του πληρώματος της Blue Star. 

Συνολικά, θα ψήφιζαν 84 άτομα, όσα και τα μέλη του πληρώματος του Blue Star Patmos και αρχικά είχαν μεταβεί στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν τα 50 από αυτά, από τα οποία τελικώς ψήφισαν μόνο δύο.

Βλέποντας όμως πόσο αργή ήταν η διαδικασία που ακολουθείτο με την υπογραφή της δήλωσης, αποχώρησαν χωρίς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υπόλοιποι 48, ενώ δεν μετέβησαν για τον ίδιο λόγο και τα 34 ακόμη μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο έφτασε στις 9:30 το πρωί της Κυριακής στη Νάξο προερχόμενο από Αστυπάλαια, Αιγιάλη και με επόμενους από τη Νάξο προορισμούς, την Πάρο και τον Πειραιά.

Πηγή: www.cycladesvoice.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!