Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Απόδοση τιμών σε μέλη της Λέσχης Ανδρίων

Το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας του, έχοντας επιτύχει σημαντικά βήματα για την διάσωση της ιστορίας της και την αναβίωσή της, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 μια τελετή απόδοσης τιμών σε τρία μέλη της τα οποία συμβάλανε έμπρακτα κατά τις δύσκολες περιόδους της των προηγούμενων δεκαετιών, στη διατήρηση της, στην μετάβασή της στην παρούσα διοίκηση και στην νεότερη γενιά ανδριωτών και μελών της.

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό, δέηση και παράδοση της εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας στη «Λέσχη Ανδρίων», δέηση του Πατέρα Ελευθέριου Φραδέλου, ο οποίος με το πέρας του Αγιασμού ευχήθηκε στη Λέσχη Ανδρίων (ολόκληρη η εκφώνηση στο τέλος).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «Λέσχης Ανδρίων» απευθυνόμενος προς τους παραβρισκόμενους αναφέρθηκε στην ηθική υποχρέωση της «Λέσχης Ανδρίων» να τιμήσει τους ανθρώπους που βοήθησαν την διατήρηση της και ενέπνευσαν τον παρόν Δ.Σ. στο έργο του προς την αναβίωσή της, ώστε να κλείσει την θητεία του χωρίς εκκρεμότητες προς την ιστορία της. Επίσης αναφέρθηκε στην δωρεά της εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας από τον Πατέρα Ελευθέριο Φραδέλο η οποία έγινε προς αντικατάσταση μιας παλαιότερης εικόνας του Ιησού Χριστού που κοσμούσε την «Λέσχη Ανδρίων».

Τα τρία πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν:

Ο Εμμανουήλ Ν. Ψυχάλης, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της Λέσχης Ανδρίων από το 2008 έως το 2018, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Πρόεδρου της «Λέσχης Ανδρίων». Ο κύριος Ψυχάλης στην παραλαβή της τιμητικής του πλακέτας ευχαρίστησε το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» για την τιμή που του έγινε και δήλωσε ότι θα παραμείνει για όσο έχει δυνάμεις φίλος και υποστηρικτής της «Λέσχης Ανδρίων».

Ο Σπυρίδων Λ. Πολέμης, ο οποίος υποστήριξε την Λέσχη Ανδρίων στην προετοιμασία και μεταστέγαση της στην παρούσα έδρα της από το 2011 και συνεχίζει να την υποστηρίζει, στον οποίον απονεμήθηκε ο τίτλος του Μέγα Ευεργέτη και Επίτιμου Μέλους της «Λέσχης Ανδρίων». Ο κύριος Πολέμης στην παραλαβή της τιμητικής του πλακέτας αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πρώην πρόεδρο της «Λέσχης Ανδρίων» (1978 – 1999), αείμνηστο Αντώνιο Θ. Αμωράτη, και πατέρα της παρούσας ταμία του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων», Ντορίνας Αμωράτη, τον οποίον χαρακτήρισε ως πηγή έμπνευσης και σημαντικό παράγοντα για την προσωπική του ενασχόλησή με τα θέματα της Άνδρου.

Ο Αλέξανδρος Δ. Χελιώτη, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της Λέσχης Ανδρίων από το 1999 έως το 2008, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Πρόεδρου της «Λέσχης Ανδρίων». Ο κύριος Χελιώτης δέχθηκε την τιμητική του πλακέτα στο σπίτι του την επόμενη μέρα το απόγευμα παρουσία του προέδρου Δημητρίου Κοκκίνη, του γραμματέα Ιωάννη Ξανθού και της ταμία Ντορίνας Αμωράτη. Ο κύριος Χελιώτης ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Λέσχης Ανδρίων για την τιμή, ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο και η πορεία της Λέσχης και μοιράστηκε μαζί τους πολλές ιστορίες, για την Λέσχη Ανδρίων, αλλά και για την Άνδρο και την κοινωνία της σε ένα πολύ θερμό περιβάλλον.

Εκφώνηση Πατέρα Ελευθερίου Φραδέλου με το πέρας του Αγιασμού της τελετής
 
«Θέλω να εκφράσω την πολύ καρδιακή μου χαρά για την λειτουργία και το έργο της λέσχης Ανδρίων που την σκυτάλη πήραν νέοι άνθρωποι με όραμα, όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες, νέοι που αγαπούν την εκκλησία, την πίστη, τα ήθη και τα έθιμα.

Αδελφοί μου με τις ευλογίες της Παναγίας μας της πολιούχου και προστάτης της νήσου Άνδρου εύχομαι να συνεχίσετε επάξια ότι παραλάβετε από τους προκατόχους σας και όλοι μαζί με αγάπη και συνεργασία να προχωρήσετε με πρόοδο και προκοπή.

Να ευχηθώ υγεία και δύναμη να συνεχίσετε αυτή την προσπάθεια και εμείς οι Ιερείς θα είμαστε συνοδοιπόροι σας να σας στηρίζουμε, σε μια εποχή όπου η κοινωνία αποχριστιανοποιήται, όπου κατεβάζουν τις εικόνες από τα δημόσια κτήρια, όταν καταργείται η προσευχή από τα σχολεία, όταν χάνονται οι αξίες και ο ρόλος της οικογένειας, η εκκλησία δίνει την μαρτυρία της για την σωτηρία της ψυχής μας.

Εύχομαι η εικόνα της Παναγίας μας που σας δωρίζω να τοποθετηθεί να παραμείνει στην Λέσχη Ανδρίων και από εκεί ψηλά να μεσιτεύει στον Κύριο και Υιό της να μας δίνει Πίστη Φώτιση και Αγάπη.»

Πατέρας Ελευθέριος Φραδέλος, Λέσχη Ανδρίων, 23/09/2021
 
-x-x-x-
ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ
«Για την διατήρηση του ιστορικού παρελθόντος, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, και την αναβάθμιση της παιδείας στο νησί της Άνδρου»
 
-x-x-x-
 
Οδεύοντας προς την επέτειο των 100 χρόνων (1925 – 2025) της Λέσχης Ανδρίων καλούμε όσους έχουν προσωπικό ιστορικό αρχείο και φωτογραφίες της Λέσχης Ανδρίων και της κοινωνικής της ζωής να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να καταγραφούν και να ψηφιοποιηθούν.

-x-x-x-


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!