Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν τα μέτρα σε ασφαλιστικό – φορολογικό δηλώνουν οι αγρότες

2449620

Με τον Πρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη συνομίλησε ο ΑγροΤύπος μετά την ψήφιση επί της αρχής του Ασφαλιστικού και Φορολογικού Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως δήλωσε ο κ. Ιερωνυμάκης «είναι αμφίβολο αν η κυβέρνηση θα έχει την δεδηλωμένη ώστε να περάσει το Νομοσχέδιο, σε κάθε περίπτωση οι Κρήτες είμαστε έτοιμοι να έρθουμε στην Αθήνα αν ψηφιστεί το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό». Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων προαναγγέλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών και μιλώντας για δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στην συνάντησή του με τους αγρότες.

Π. Ιερωνυμάκης: Απαιτείται πολιτική λύση για Ασφαλιστικό – Φορολογικό

«Από τον Ιανουάριο όπως βλέπετε προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει για ψήφιση το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό και πηγαίνουν πίσω συνεχώς. Δεν έχουν την δεδηλωμένη των βουλευτών, αυτό είναι βέβαιο, γι” αυτό δίνουν συνεχώς μετάθεση. Πάντως ακόμα και να ψηφιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη, απλώς θα αυξηθούν οι απλήρωτες υποχρεώσεις του κόσμου. Απλώς θα έχουμε χρεωμένα νοικοκυριά και τίποτε άλλο. Ο ιδιωτικός και παραγωγικός τομέας συρρικνώνεται και οι αγρότες εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους. Παρ” όλα αυτά είμαστε σε εγρήγορση για να βρεθούμε στην Αθήνα όπου δε θα είναι μόνο η Κρήτη, θα είναι όλη η Ελλάδα. Πάντως το πρόβλημα δε θα λυθεί από ένα συλλαλητήριο, όσο δυναμικό και να είναι. Το πρόβλημα θα λυθεί με πολιτική λύση».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που έχει ανακοινωθεί από χθες ότι θα καταβληθούν σήμερα, ο κ. Ιερωνυμάκης δήλωσε: «πρόκειται για τις καλοκαιρινές ζημιές του Αυγούστου του 2015 από χαλαζόπτωση. Είναι η πρώτη φορά που αυτές οι αποζημιώσεις έρχονται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση».

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΣΥ: «είπε ψέμματα η κυβέρνηση»

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΠΑΣΥ για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτήν:«…Είπε ψέματα (η κυβέρνηση) για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών όταν συναντήθηκε μαζί τους στην διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα χαράτσι και επιταχύνει την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια». 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών κ. Βαγγέλης Μπούτας στην βουλή κατά τη συζήτηση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου:: «Το πρώτο βήμα, σαν συνέχεια των αγώνων, πρέπει να είναι η 48ωρη απεργία που εμείς ετοιμαζόμαστε, τα 68 μπλόκα και καλούμε όλο τον αγροτικό κόσμο με τα λεωφορεία να έρθουν να διαδηλώσουμε για να μην περάσει αυτός ο νόμος».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΑΣΥ

Πηγή:  Αγρότυπος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!