Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια στους νέους αγρότες των νησιών του Αιγαίου

agrotes26

Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν άμεσα στους νέους αγρότες των νησιών του Αιγαίου για να αναπτύξουν περαιτέρω τα επιχειρηματικά σχέδιά τους στον πρωτογενή τομέα.

Έπειτα από συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσονται στο πρόγραμμα και άλλοι 240 αγρότες που δραστηριοποιούνται σε νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι είχαν κριθεί ως επιλαχόντες στο επιδοτούμενο πρόγραμμα “Νέοι Γεωργοί”. Μετά και την εξέλιξη αυτή, θα δοθεί στους νέους αγρότες του Αιγαίου επιπλέον ενίσχυση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται πλέον στους 721 αγρότες και το ποσό της ενίσχυσης στα 13,145 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πανελλήνια κλίμακα το τελικό ποσό ενίσχυσης υπολογίζεται σε 194,39 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων είναι 11.116 νέοι αγρότες. Στόχος των Δ/νσεων Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης όλων των δικαιούχων μέσα στο 2014, ποσό που αναμένεται να ανέλθει σε9,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο επόμενες δόσεις (15% εκάστη) θα καταβληθούν μέσα στην πενταετία, όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική κοινοτική νομοθεσία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των δεσμεύσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους.

Με αφορμή την επιπλέον ενίσχυση των επιλαχόντων αλλά και την άμεση απόδοση του μεγαλύτερου μέρους της επιδότησης στο σύνολο των δικαιούχων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπ. Σπυρίδωναναφέρει: “Ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο και μέσο τους νέους ανθρώπους των νησιών μας να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή. Ένας ανεπτυγμένος και καινοτόμος γεωργικός τομέας αποτελεί τη βάση ενός υγιούς παραγωγικού ιστού που έχει ανάγκη να “χτίσει” η χώρα μας. Η στοχευμένη γεωργική παραγωγή”, καταλήγει ο κος Σπυρίδων, “σε έναν χώρο, όπως ο νησιωτικός, συμπληρώνει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο βασικό προϊόν των νησιών μας, που είναι ο τουρισμός”.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!