Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Απόλυτα επιτυχημένη η κινητοποίηση γονέων και μαθητών: Έρχονται καθηγητές στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο

test-picture-31-111_XL

Προς λύση οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με τα μεγάλα κενά καθηγητών, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου. Η κινητοποίηση γονέων και μαθητών καθώς και του Δημάρχου και η άμεση ανταπόκριση του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχόπουλου είχαν άμεσα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις φιλόλογων, μαθηματικού και αγγλικών, ενώ τα κενά στα μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής και καλλιτεχνικών θα καλυφθούν από καθηγητές του Γυμνασίου Γαυρίου.

Τα μεγάλα κενά στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο οδήγησαν σε κινητοποίηση γονέων και μαθητών, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Γονείς και μαθητές έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από το Γυμνάσιο από τις 7.30 μέχρι τις 9.30. Η διαμαρτυρία είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, γι΄ αυτό και την επόμενη τα μαθήματα έγιναν κανονικά.
Με τον Σύλλογο γονέων επικοινώνησε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι άμεσα θα σταλούν καθηγητές άμεσης προτεραιότητας. Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο κ. Μιχόπουλος τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έκαναν πορεία στην αγορά με το σύνθημα «θέλουμε παιδεία και όχι αδιαφορία» και επισκέφθηκαν το δημαρχείο, όπου τα δέχτηκε ο Δήμαρχος, δίνοντας την υπόσχεση μιας νέας παρέμβασης στους αρμοδίους. Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν και το επαρχείο.
Εκ μέρους του Συλλόγου γονέων, η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σουσούδη Παλαιοκρασσά, δήλωσε: «Καταννοούμε απόλυτα τις δυσκολίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε αν δεν έρθουν στο Εμπειρίκειο όλοι οι καθηγητές. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα στη μάθηση για τα παιδιά μας. Ζούμε σε ένα νησί δύο ώρες από την Αθήνα και βιώνουμε όλο και εντονότερα τον αποκλεισμό και την ερημοποίηση. Η γνώση είναι το μόνο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας για να ορθώσουν το ανάστημά τους στην Ελλάδα της κρίσης».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!