Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αποστόλου: Το 90% του αγροτικού εισοδήματος θα είναι αφορολόγητο

24daf8215d4b7459be69838b5e988389_L

«Η λύση δεν είναι να διαχειριστούμε τη φτώχεια και τη μιζέρια, αλλά να μεγαλώσουμε την πίτα, να παράξουμε πλούτο και να ξανακερδίσουμε σιγά-σιγά το ΑΕΠ που έχασε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι η κυβέρνηση κινείται με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να παράξει νέο πλούτο, και να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ακολουθεί μια στρατηγική με την οποία επιχειρεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, να αξιοποιήσει αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προσελκύει επενδύσεις.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη ρύθμιση για την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τόνισε ότι περισσότεροι από 400.000 αγρότες, δηλαδή το 90% του αγροτικού εισοδήματος θα τύχουν του αφορολόγητου ορίου.

«Ο αγροτικός χώρος είναι ένας χώρος που μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό μιας καινούργιας αναπτυξιακής διαδικασίας, είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε ότι οι επιλογές στον τρόπο εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν είναι για να διευκολύνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απορροφητικότητα ή συγκεκριμένες επιλογές αλλά για να ενισχύσουμε αναπτυξιακές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα πάνω στα οποία θα εξαπλωθεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2015 κάναμε μια δύσκολη πολιτική επιλογή» κατέληξε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε: «Κάναμε μια πολιτική επιλογή γι” αυτή την ιστορική συγκυρία, να μην υπάρξει άλλος δρόμος στην πορεία μας διότι θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Επιλέξαμε μέσω αυτής της συμφωνίας να δώσουμε τη μάχη, να σώσουμε το λαό από τα χειρότερα, ιδίως τις πιο αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις και πάνω απ” όλα, να κρατήσουμε ζωντανά τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο».

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!