Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αποτελεσματική και εποικοδομητική η επίσκεψη Ζαννετίδη στη Νάξο

Εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του αντιπεριφειάρχη Πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη στη Νάξο, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους φορείς του νησιού. Ο αντιπεριφερειάρχης είχε μαζί του τον έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπιζά. Οι επισκέψεις με τις ανάλογες συζητήσεις ξεκίνησαν από τα γραφεία της Περιφέρειας, όπου ο κ. Ζαννετίδης μίλησε με τους υπαλλήλους, άκουσε τους προβληματισμούς τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο στον τομέα που ο καθένας απασχολείται. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Νοσοκομείο του νησιού όπου κι εκεί η Περιφέρεια έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε υλικό απαραίτητο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μίλησαν με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου και επισκέφτηκαν χώρους που χρειάζονται βελτιώσεις. Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Φιλώτι όπου ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και αγροτών, που με την σειρά τους εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έθεσαν μία σειρά αιτημάτων, οι λύσεις των οποίων θα βελτιώσουν την δυνατότητα αύξησης των παραγωγών τους. Ο αντιπεριφερειάρχης τους άκουσε με προσοχή, έδωσε απαντήσεις και υποσχέθηκε λύσεις για θέματα που είναι της αρμοδιότητας του, γιατί τα περισσότερα ήταν θέματα κυβερνητικής αρμοδιότητας. Αυτά  όσο αφορά την χθεσινή ημέρα.

 Σήμερα Τετάρτη ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό και τρεις αντιδημάρχους με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και πρότειναν λύσεις, ειδικά για την απορρόφηση των τοπικών προϊόντων. Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου κι εκεί αναπτύχθηκαν  πολλά θέματα και προτάθηκαν βελτιωτικές κινήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής, αλλά και τρόποι μεγαλύτερης εξαγωγής των ήδη ονομαστών ναξιώτικων προϊόντων. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και νέοι αγρότες, οι οποίοι έθεσαν τις δικές τους απορίες και ερωτήσεις. Τέλος ο κ. Ζαννετίδης επισκέφτηκε τοπική κτηνοτροφική μονάδα και είχε μία καλή συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Πριν αναχωρήσει για Αμοργό, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε και από το ότι το κλίμα μεταξύ των παραγωγικών τάξεων, των φορέων και της δημοτικής αρχής είναι πολύ καλό και διέπεται από πνεύμα συνεργασίας.

Το Γραφείο Τύπου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!