Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αποτροπή αυτοκτονίας 16χρονου μέσω διαδικτύου

newego_LARGE_t_1101_54040805

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε περίπτωση εκδήλωσης, μέσω διαδικτύου, πρόθεσης αυτοκτονίας 16χρονου ημεδαπού

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της χθες (04-04-2016), ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια, που παρέπεμπαν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του κινδύνου ζωής του χρήστη, στελέχη της Διεύθυνσης  Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε προβεί στην ανάρτηση των σχολίων και εντοπίσθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Ακολούθως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου, ενώ προέκυψε ότι πρόκειται για 16χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρέθηκε από τους αστυνομικούς και διασφαλίσθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, για τα κατά Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!