Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Αρχίζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

01s1trapeza-thumb-large

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων δεν είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αρχίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε κατασχέσεις σε όσους δεν προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των φόρων τους ή δεν ενταχθούν σε κάποια από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η φορολογική διοίκηση μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, θα λαμβάνει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή με αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για πολύ μικρά χρέη που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ θα δεσμεύονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ συνολικά ξεπερνούν τα 83 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε δόσεις (σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ν. 4152/13 και 4174/13) που κατά περίπτωση μπορεί να φθάσουν τις 24. Προκειμένου δε να μην απολεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη φορολογική διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, ότι «το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συγκεκριμένη διαδικασία. Οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν δηλώνοντας μέσω του taxisnet ένα λογαριασμό σε μία μόνο τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως».

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!