Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Αρρυθμίες στο σύστημα εμβολιασμού στις Κυκλάδες – Επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή Ν. Συρμαλένιου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Eπίκαιρη Eρώτηση στη Βουλή με θέμα τις αρρυθμίες που παρατηρούνται στο σύστημα εμβολιασμού στα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, με την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, έχουν παρουσιαστεί στις Κυκλάδες αλλά και σε άλλες νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας φαινόμενα τα οποία χαρακτηρίζονται από διοικητικό και επιστημονικό ανορθολογισμό αναφορικά με τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί.

Συμπολίτες μας με προτεραιότητα στο εμβολιασμό, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα, αδυνατούν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας. Οδηγίες, οι οποίες έχουν αλλάξει από τον αρχικό σχεδιασμό και σύμφωνα με τις οποίες υποχρεώνονται να μεταβούν σε νησιά, τα οποία διαθέτουν νοσοκομεία: Σύρος, Νάξος και Σαντορίνη. Παράλληλα, τα ΠΠΙ και τα ΚΥ είτε δε διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την διενέργεια των εμβολιασμών, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή αποθήκευση των εμβολίων. Ωστόσο, η μαζική  και οργανωμένη χορήγηση  απαιτεί  συγκροτημένες ιατρικές ομάδες  με δυνατότητες γρήγορου και ασφαλούς εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι οι ιδιαίτερες ανάγκες που επιβάλει η ίδια η γεωγραφική πραγματικότητα των νησιών δε λαμβάνονται υπόψη, όπως επίσης, δε λαμβάνονται υπόψη οι υγειονομικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν, η οικονομική επιβάρυνση για τους μετακινούμενους κατοίκους των νησιών καθώς και το έλλειμμα ενδο-κυκλαδικής συγκοινωνιακής σύνδεσης.

Ο Νίκος Συρμαλένιος ζητά από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1.Έχει καταρτίσει το Υπουργείο Υγείας επιχειρησιακό σχέδιο για την ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων των Κυκλάδων καθώς και συνολικά των νησιωτών στον εμβολιασμό;

2.Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κινητών εμβολιαστικών ομάδων οι οποίες θα μπορούν γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά να διενεργήσουν εμβολιασμούς στις νησιωτικές κοινότητες;


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!