Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Ενημερωτικές διαλέξεις για την οδική ασφάλεια σε μαθητές

DIALEKSEIS_ODIKH_ASFALEIA_RODOS_F1

Ενημερωτικές διαλέξεις για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων τον μήνα Μάρτιο 2019.

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2018-2019 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

DIALEKSEIS_ODIKH_ASFALEIA_RODOS_F5

Κατά τον μήνα Μάρτιο 2019 Αξιωματικοί και στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου πραγματοποίησαν έξι διαλέξεις σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων της Ρόδου. Συγκεκριμένα τις ενημερωτικές ομιλίες παρακολούθησαν μαθητές του Α’ Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ρόδου, 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αφάντου, του Νηπιαγωγείου του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και του Ιδιωτικού Εκπαιδευτήριου «Ορόσημο».

Καταρτισμένοι αστυνομικοί ανέπτυξαν προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο και προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο.

DIALEKSEIS_ODIKH_ASFALEIA_RODOS_F3

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και αναλύθηκε το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού, οι προϋποθέσεις ένταξης, οι συνθήκες εργασίας, καθώς και η βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τη διάλεξη παρακολούθησαν πάνω από -400- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: https://www.koinignomi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!