Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αστραπίκας και Βροντίκας: Το κόμικ του Ανδριώτη Γιάννη Πιττακίδη επανακυκλοφορεί!

Οι συνοριοφύλακες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επιστρέφουν επίκαιροι όσο ποτέ! Μια καλή ευκαιρία αυτό το διάστημα που «Μένουμε σπίτι» να απολαύσουμε ένα γνήσιο ελληνικό κόμικ με την υπογραφή του Ανδριώτη Γιάννη Πιττακίδη, το οποίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα.   

Πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να βρείτε στο www.astrapikasvrontikas.gr και τηλεφωνικά στο 6946947338 – Ιωάννης Πιττακίδης

Οι Ήρωες του Πόντου – Το Ελληνικό κόμικ που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμα τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους.

Ένα γνήσιο Ελληνικό – Ποντιακό κόμικ με 88 σελίδες γεμάτο χρώμα, χιούμορ και και μια αυτοτελή ιστορία με 2 ήρωες από τον Πόντο σε μια πολυτελή έκδοση!

Το σενάριο έχουν γράψει οι Νίκος Αγγέλου και Ιωάννης Πιττακίδης ενώ τα σχέδια ο σκιτσογράφος Βασίλης Ρεβεζίκας. Το εξώφυλλο και το χρώμα εξωφύλλου έχει επιμεληθεί ο Ιωάννης Πιττακίδης και ο Νίκος Αγγέλου το χρώμα. Την έκδοση πλαισίωσαν ο Γιάννης Αποστολογιάννης στο μελάνι και ο ηθοποιός Χρήστος Ευσταθίου στην επιμέλεια των διαλόγων.

Ο σεναριογράφος του κόμικ Γιάννης Πιττακίδης

Την έκδοση προλογίζουν: Χαράλαμπος Αποστολίδης πρώην πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και δικηγόρος παρ ́ Αρείο Πάγω, Σπύρος Ορνεράκης σκιτσογράφος–γελοιογράφος και εικονογράφος, Ηλίας Γιαρένης λέκτωρας ιστορίας βυζαντινής παιδείας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο και ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης διδάσκων σεναρίου στο τμήμα κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!