Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το «Blue Star Delos» και ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 85% σε όσα έχουν καμπίνες και στο 80% σε αυτά που δεν έχουν καμπίνες.

Μάλιστα, επισήμανε πως η πληρότητα στο 80% ισχύει και για τα ταχύπλοα σκάφη, εφόσον αυτά διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, λέγοντας πως «το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Πρόσθεσε δε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

«Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό» τόνισε.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!