Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αυξημένη προσοχή εφιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για τις επόμενες ημέρες, από Σάββατο 22-01-2022 έως και την Τρίτη 25-01-2022, θα αναπτυχθεί και στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου το έκτακτο καιρικό φαινόμενο με την ονομασία «ΕΛΠΙΣ». Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρό παγετό. Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος που κατά τόπους στο κεντρικό θα είναι πυκνές. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλο το διάστημα από την Κυριακή 23-01-2022 έως και την Τρίτη 25-01-2022. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα αρχίσουν να επικρατούν παράλληλα στην περιοχή του Αιγαίου, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες-κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
Αναφορικά με την εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και τα ναυτικά πρακτορεία για την περίπτωση επιβολής απαγορευτικού απόπλου λόγω των ως άνω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!