Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων ισχυρών ανέμων

Την αυξημένη προσοχή των πολιτών συνιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου, λόγω  έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων ισχυρών ανέμων. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για σήμερα ημέρα Τέταρτη (10-11-2021) και αύριο Πέμπτη (11-11-2021) προβλέπεται να επικρατούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου, Κεντρικό Αιγαίο και Στενό Καφηρέα, άνεμοι βόρειοι ,βορειοανατολικοί 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων.
3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!