Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Αυξημένη προσοχή συνιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου: Χιονοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι

Αυξημένη προσοχή συνιστά με νεότερη ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Άνδρου για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όπου σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και άνεμοι σε επίπεδο θύελλας 9, 10 μποφόρ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) αύριο Τρίτη (16-02-2021) προβλέπεται συνέχιση των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν βαθμιαία.
Ειδικότερα και όσον αφορά στις θαλάσσιες καιρικές συνθήκες, την Τρίτη (17-02-2021) θα συνεχίσουν να επικρατούν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!