Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Blue Heritage, το νέο project των Διαδρομών στη Μάρπησσα

Blue Heritage είναι το νέο εγχείρημα της ομάδας των «Διαδρομών στη Μάρπησσα». Το πολυετές αρχείο του φεστιβάλ γύρω από την ταυτότητα της Πάρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά διαδικτυακά στο κοινό, εμπλουτισμένο από νέες καταγραφές και καλλιτεχνικές αποτυπώσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αιγαίου.

Ο ιστότοπος Blue Heritage είναι ένας νέος ψηφιακός χώρος συνάντησης γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου και των νησιών του Αιγαίου, με σκοπό να φωτίσει τις διαφορετικές πτυχές της τοπικής τους ταυτότητας και να ενισχύσει την προσβασιμότητα και τη δημιουργική συμμετοχή από το ευρύ κοινό.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εμπειρία αφήγησης της κληρονομιάς που έχει στόχο να προκαλέσει τη μνήμη και τα συναισθήματα των επισκεπτών, αναδεικνύοντας τις ψηφίδες που συγκροτούν τον πολιτισμό του Αιγαίου. Διαφορετικά αφηγηματικά μέσα όπως κείμενο, φωτογραφία, βίντεο, ηχογράφηση και σύγχρονα έργα τέχνης, συστήνουν αυθεντικά τον τόπο στον κόσμο, συνεισφέροντας στη δυναμική της πολιτισμικής συνέχειας.

Λαϊκός πολιτισμός, έθιμα, αρχιτεκτονική, τέχνες, παραδόσεις, ιστορία,  περιβάλλον, και στην καρδιά όλων ο άνθρωπος, αποτελούν τις βασικές θεματικές ενότητες της Blue Heritage.

Η Blue Heritage είναι μία πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Διαδρομές στη Μάρπησσα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου.

Όλα όσα ανακαλύψαμε, όλα όσα μας εμπνέουν,
όλα όσα μας οδηγούν,  όλα όσα είναι για εμάς
η Μάρπησσα, η Πάρος, οι Κυκλάδες, το Αιγαίο,
όλα όσα συνθέτουν
τη δική μας κληρονομιά.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!