Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Χ. Κόκκινος: Οι νησιωτικές πολιτικές δεν είναι «γράμμα κενού περιεχομένου»

12909579_687916411347802_5656441237216671699_o

Να μην επεκταθεί το αποτυχημένο και υφεσιακό μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα υπόλοιπα νησιά μας και να αποκατασταθεί η αδικία που ήδη έχουν υποστεί οι Ρόδος, Κως, Πάρος, Μύκονος και Σαντορίνη

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτησή του κατά την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νάξο στις 28.3.16, αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, επισήμανε την ανάγκη να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε αφενός να μη συνεχιστεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα υπόλοιπα νησιά της περιοχής μας και αφετέρου να επιστρέψει το ευεργετικό μέτρο στα νησιά που ήδη έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειές του (Ρόδος, Κως, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη).
Το μέτρο είναι αντιαναπτυξιακό και έχει δημιουργήσει κύμα ακρίβειας που πλήττει τους νησιώτες μας, που ήδη έχουν υποστεί πολυετή μέτρα λιτότητας. Η επιχειρηματικότητα δέχεται πλήγμα, και αντί για ανάπτυξη, το συγκεκριμένο μέτρο μεγαλώνει την ύφεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο το Α.Ε.Π. της Περιφέρειάς μας υποχωρεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν αναγνωρίσει την αποτυχία του εισπρακτικού μέτρου (της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.) που θέσπισαν.
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχίσει να κινείται διεκδικητικά και ενωτικά, προασπίζοντας τα συμφέροντα των νησιωτών μας. Η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι οι νησιωτικές πολιτικές δεν είναι «γράμμα κενού περιεχομένου».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!