Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Χ. Κόκκινος: Τα νησιά μας βρίσκονται σε πλήρη εγκατάληψη

13254087_715584578580985_4589508317989168933_n

Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Ρόδου του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου  κ. Χαράλαμπου Κόκκινου
Η υφεσιακή πορεία της Δωδεκανήσου συνεχίζεται – Μεγάλος ο κίνδυνος απομόνωσης και οπισθοδρόμησης για τα νησιά μας!

Καμία ουσιαστική και οργανωμένη αναπτυξιακή πρωτοβουλία δεν αναπτύχθηκε από την Κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Ακρίβεια, ανεργία, φόροι, απουσία κινήτρων και διάλυση του κοινωνικού κράτους περιλαμβάνονται στη λανθασμένη «συνταγή» που ακολουθούν οι κυβερνώντες…

Η Πολιτική Προστασία απαιτεί συλλογική προσπάθεια και ευθύνη!
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παραχώρησε σήμερα 27.5.16 συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Ρόδου και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την τοπική αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας και στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, των διεκδικήσεων και των πρωτοβουλιών που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα Δωδεκάνησα.
Συγκεκριμένα:
Τα νησιά μας βρίσκονται σε πλήρη εγκατάληψη και οδηγούνται στην απομόνωση και την παρακμή. Καμία ουσιαστική θετική κυβερνητική πρωτοβουλία δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα…
Στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. που υλοποίηθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και κατάργησε το τελευταίο κίνητρο για την επιχειρηματικότητα και για τους πολίτες του Αιγαίου, έρχεται να προστεθεί η αύξηση από 23% σε 24% του Φ.Π.Α.!!! Οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τους πολίτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο κύμα ακρίβειας!
Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σε συνδυασμό με τη λανθασμένη «συνταγή» των νέων φόρων που μπαίνουν στη ζωή μας και αποτελεί προϊόν της κυβερνητικής πολιτικής, οδηγούν μαθηματικά στην αύξηση της ύφεσης και στην οπισθοδρόμηση.
Το κοινωνικό κράτος και βασικοί του πυλώνες όπως η υγεία και η παιδεία, καθημερινά καταλύονται. Υποστελέχωση παντού, υπηρεσίες προς τους πολίτες και ιδιαίτερα στους νησιώτες μας κατώτερες των προσδοκιών τους. «Αδειάζουν» από προσωπικό οι μονάδες υγείας στα νησιά μας, το σχολικό έτος ολοκληρώνεται και ακόμα δεν ήλθαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στην περιοχή μας!
Oι περικοπές των δαπανών στην αεροπλοΐα και στην ακτοπλοΐα των άγονων γραμμών, σε συνδυασμό με πιθανή απομάκρυνση από τα νησιά μας και τερματισμό των πτήσεών της της Ryanair, οδηγούν σε απομόνωση τα νησιά μας.
Οι ρυθμοί αξιοποίησης του Ε.Σ.Π.Α. είναι αργοί! Η κοινωνία μας δεν βλέπει έργα, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα από την κυβέρνηση να εκχωρήσει μέρος των τομεακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. στην Αυτοδιοίκηση, που έχει αποδειχθεί ότι έχει ευελιξία και φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας παραμένει αναξιοποίητος.
Το τουριστικό μας προϊόν βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Οι κρουαζιέρες μειωμένες, οι σχολικές εκδρομές τραγικά λιγότερες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τουριστική περίοδος θα έχει μικρότερο τζίρο από πέρσι!!! Απουσιάζει η πραγματική και αναγκαία τουριστική στρατηγική, σε μια χώρα σαν τη δική μας που διακρίνεται για τις φυσικές ομορφιές, την Ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Απαιτείται επαγρύπνηση, συλλογική προσπάθεια και ευθύνη για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας – Δυστυχώς η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας περιορίζει την υλοποίηση
του σχεδιασμού μας
Να στηρίξουμε όλοι το έργο της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων αρχών κατά την αντιπυρική περίοδο.
Παραμένουν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και το Σινούκ στη Ρόδο και επιβάλλεται να ενισχυθούν σε στελεχιακό δυναμικό, μέσω του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί εντός των ημερών, οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στα νησιά μας.
Επανέλαβε την πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο και να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. με αλλαγή των όρων της προγραμματικής σύμβασης και τη νέα έγκρισή της στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις αρχές Ιουνίου 2016.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!