Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Χαιρετισμός Νίκου Συρμαλένιου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Προς το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Εκατόν τριάντα πέντε (135) χρόνια από το Σικάγο και ογδόντα πέντε (85) από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη και τα συνθήματα για 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα, αλλά βγαίνουν στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη ένταση εξαιτίας της χωρίς προηγούμενο εξελισσόμενης κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στο δόγμα του νεοφιλευθερισμού και των αγορών, αντιμετωπίζουν την εργασία όχι ως κυρίαρχο στοιχείο της ανάπτυξης, αλλά ως διατιμημένο προϊόν στον ελάχιστο παρανομαστή, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η μεγιστοποίηση του κέρδους των καπιταλιστών, που ως αυτονόητο διασφαλίζει την ανάπτυξη…..

Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, όχι μόνο κατεδάφισε τα λίγα αλλά σημαντικά που κατακτήθηκαν μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 (αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους κάτω των 30 ετών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βάσιμη αιτιολόγηση των απολύσεων, ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας κ.α.), αλλά τώρα με το περίφημο νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, μας επαναφέρει σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Νομιμοποιεί και με τη βούλα αυτό που ζούμε άτυπα από τη δεκαετία του ’90 και μετά, την ουσιαστική κατάργηση του 8άρου, τη μονιμοποίηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και του ελαστικού ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, δηλαδή εγκαθιδρύει μόνιμο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.

Όμως η εξέλιξη αυτή δεν είναι και δεν μπορεί να είναι νομοτελειακή. Όπως στο ρού της ιστορίας η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι νέες γεννιές ανέτρεψαν βεβαιότητες και σκληρά καθεστώτα, έτσι και τώρα είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν παθητικά τα τετελεσμένα. Αργά ή γρήγορα, η απάντηση θα είναι ορμητική, μαζική και αποφασιστική.

Η Σύρος των εργατικών αγώνων και της βιομηχανικής παράδοσης, οφείλει να αναλογιστεί την στορίας της και να πρωτοστατήσει στην απόκρουση αυτών των αντεργατικών πολιτικών. Όπως οι εργαζόμενοι της Σύρου με τους αγώνες τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα και πάλι του Νεωρίου, έτσι και τώρα είναι σίγουρο και οφείλουν να πρωτοστατήσουν για συλλογικές συμβάσεις και μόνιμες θέσεις εργασίας παντού σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ !!!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!!


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!