Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που δήλωσαν απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων  χαιρετίζει την πολύ μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία – αποχή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της περιφέρειας των διδασκόντων στα σχολεία της  Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αποφάσισε να απέχει από το συγκεκριμένο «καθήκον» της αξιολόγησης. Γιατί δικό μας καθήκον είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και του παιδαγωγικού μας ρόλου. Έτσι λοιπόν από το σύνολο των 31 σχολείων που ανήκουν στην περιφέρειά μας, τα 22 σχολεία είπαν ΟΧΙ στην Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, που απειλεί με διάλυση το Δημόσιο Σχολείο, τη δουλειά μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τη Δημόσια Παιδεία. Απεναντίας μόλις τέσσερα σχολεία αποδέχθηκαν να υλοποιήσουν την υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση και 5 σχολεία δεν έχουν ακομα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο αγώνας μας βέβαια δεν σταματά εδώ. Συνεχίζουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ και της Διοίκησης. Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να πείσει ή να τρομοκρατήσει ούτε το 5% του κλάδου. Είναι ο δεύτερος διασυρμός της μετά την αποτυχία της στις ψευδοεκλογές του Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Κάθε απόπειρα πίεσης, εκφοβισμού ή αλλοίωσης αποτελέσματος σε σύλλογο να καταγγέλλεται άμεσα στο σωματείο.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Δεδομένης της παράτασης μέχρι 19 Μάρτη να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Απειλές, παράνομες οδηγίες και προσπάθειες εκφοβισμού σε βάρος των συναδέλφων μας, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Θα καταγγείλουμε και θα παρέμβουμε με κάθε συνδικαλιστικό, υπηρεσιακό και νομικό μέσο, προκειμένου να προστατέψουμε τα δικαιώματα, το έργο και τις ελευθερίες των συναδέλφων.

   Επίσης ενημερώνουμε ότι επαναληπτική συνεδρίαση συλλόγου, με νέες δηλώσεις και μειωμένη απαρτία είναι εκτός νομοθετικού πλαισίου. Οι διαδικασίες της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των συλλόγων διδασκόντων ορίζονται από συγκεκριμένες διατάξεις. Στην περίπτωση των Συλλόγων Διδασκόντων είναι ο ν.1566/85 και η ΥΑ Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002 και αυτό οφείλουμε να το γνωρίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση, διοικητικοί, στελέχη και εκπαιδευτικοί.

   Τέλος επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις για την απεργία – αποχή ισχύουν στο διηνεκές και μόνο ο/η εκπαιδευτικός μπορεί, αν θέλει, να την αποσύρει. Άλλωστε ο τρόπος που ασκούμε ένα κατοχυρωμένο συνταγματικό μας δικαίωμα, αυτό της απεργίας- αποχής, δεν απαιτεί την έγκριση της εκάστοτε διοίκησης. Επίσης τονίζουμε ότι κάθε συνάδελφος που δεν δήλωσε απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εξ αρχής, μπορεί να το κάνει και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλει και τελικά να απέχει από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

  • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Σοφία Κουτίδου

 


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!