Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Χωρίς δάσκαλο η Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου

ΑΠΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Για δεύτερη φορά εφέτος οι μαθητές της β τάξης του σχολείου μας βρίσκονται χωρίς δάσκαλο. Το σχολείο μας ξανακαλείται να λειτουργήσει κάτω από ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς.
Εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα και για δεύτερη φορά εφέτος, όποιος εκπαιδευτικός του σχολείου μας έχει κενό, καλείται να διδάξει στην β τάξη!!!
Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Σύρο και Αθήνα κατανοούν και γνωρίζουν το πρόβλημα μιας και αφορά και άλλα 145 τμήματα ανά την επικράτεια. Θα πρέπει να περιμένουμε την 5η φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία όμως δεν έχει καν προκηρυχθεί!!! Οι αρμόδιοι θεωρητικά προβλέπουν και οργανώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Συχνά πυκνά δηλώνουν την υπερηφάνεια τους για την πορεία της εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε τηλεκπαίδευση. Εμείς από την άλλη βιώνουμε την απαξίωση και το έλλειμμα εδώ και πολλούς μήνες.
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση από αύριο 25/01/2021 να κρατήσουμε τους μαθητές της β τάξης εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας που προκύπτει. Μιας διαδικασίας που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό της, ούτε τα παιδιά μας, ούτε τους δασκάλους μας, ούτε και εμάς ως πολίτες μιας νησιωτικής κοινότητας.
Οι ενέργειές μας θα κλιμακωθούν από την Τρίτη 26/01.

Το Δ.Σ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!