Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

adoniseopyynew1

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού, τη χρηματοδότησή του, καθώς και τη σύναψη νέων συμβάσεων αφού οι παλαιές λήγουν σε λίγες εβδομάδες. 

Οι γιατροί προειδοποιούν μάλιστα ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αν δεν εξευρεθεί λύση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ζητά την πλήρη εξόφληση των παλαιών οφειλών του οργανισμού και την έναρξη διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν τα συμβαλλόμενα μέρη στην υπογραφή 3ετούς σύμβασης.

Καλεί επίσης τον υπουργό Υγείας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να αποτραπεί ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, «καθώς οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες μας χωρίς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη σύναψη σύμβασης με τον οργανισμό, νομικά δεσμευτικής για τα συμβαλλόμενα μέρη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, έχει δηλώσει ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού έχει ολοκληρωθεί στις 31.12.2014, χωρίς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις εκκαθαρίσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από 1.1.2015 είναι αδύνατη η πληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς του ιδιώτες λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!