Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Χωρίς ημερομηνία επιστροφής οι θεσμοί, λόγω ασφαλιστικού

ellada-europi-simaies-ee-thumb-large

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Χωρίς ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα παραμένουν και σήμερα οι θεσμοί, ενώ δύσκολα θα παρθεί σχετική απόφαση τα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Το βασικό «αγκάθι» παραμένει η διαφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον τομέα των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων με σταθερό αίτημα του Ταμείου να εφαρμοστούν αυτές το 2019 και όχι το 2020, όπως ευελπιστούσε η ελληνική κυβέρνηση και είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Η Αθήνα αντιπροτείνει εναλλακτικούς τρόπους που θα μπορούσε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί με πιο ομαλό τρόπο. Η πάγια θέση των αξιωματούχων του ΔΝΤ είναι ότι δεν επιστρέφουν στην Αθήνα αν δεν έχει συμφωνηθεί το 80-90% της συμφωνίας και σίγουρα αν δεν αρθεί το παραπάνω αδιέξοδο

Έτσι οι ελπίδες για συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup της Μάλτας απομακρύνονται ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις 7 Απριλίου σαν μία νέα ευκαιρία να βρεθούν οι επικεφαλής των θεσμών από κοντά και να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, τις τελευταίες μέρες. Αλλωστε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση».

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!