Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Χρήστος Βουραζέρης: Έργα και ουσία αντί του θεαθήναι

 

ΧΡΗΣΤΟΣ-1

Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Βουραζέρη για την απουσία του από το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη Πέτρου Λ. Μουστάκα.

Επειδή κάποιοι «φίλοι»… ανησύχησαν τις τελευταίες ημέρες για την απουσία μου από το μνημόσυνο στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Πέτρου Λεονάρδου Μουστάκα, θα πρέπει να τους πληροφορήσω τα εξής:

-Την Κυριακή, 28 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, βρισκόνταν στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Άνδρου η υπεύθυνη της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τα κληροδοτήματα κ. Ανδριάννα Ζερβάκη. Η κ. Ζερβάκη ασκεί τον έλεγχο σε όλα τα κληροδοτήματα του νοτίου Αιγαίου και ήρθε στην Άνδρο έπειτα από πρόσκληση του Δήμου, προκειμένου να εξετασθούν οι ελλείψεις του κάθε κληροδοτήματος, καθώς και να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που πιθανόν να γινόνταν στο παρελθόν.

-Η πρόσκληση της αρμοδίας από την αποκεντρωμένη Διοίκηση γίνεται για πρώτη φορά από τον Δήμο μας, καθώς στόχος μας είναι η διαχείριση των κληροδοτημάτων να γίνεται με τον αποτελεσματικότερο και τον πλέον διαφανή  τρόπο.

-Την ευθύνη για την εποπτεία όλων των κληροδοτημάτων των οποίων διαχειριστής είναι ο Δήμος Άνδρου (σε 10 έχει την αποκλειστική διαχείριση και σε αρκετά άλλα απλή συμμετοχή), έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών.

-Στην πολύωρη και επίπονη (επειδή γινόνταν για πρώτη φορά) διαδικασία συμμετείχαν πλην εμού, ως αρμόδιου αντιδημάρχου, και της κ. Ζερβάκη και δυο υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι θα ασχοληθούν με τα κληροδοτήματα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορούσε την διαχείρηση των κληροδοτημάτων του Δήμου μας, ξεκίνησε το διοικητικό συμβούλιο της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος Πέτρου Λεονάρδου Μουστάκα, το οποίο έγινε στην τοπική κοινότητα Μπατσίου. Φυσικά όχι για λόγους αναψυχής -όπως πιθανόν θα σπεύσουν ασμένως να υποθέσουν κάποιοι- αλλά προκειμένου να βρίσκονται τα μέλη και οι συνεργάτες της διαχειριστικής επιτροπής κοντά στο λιμάνι, ώστε να ταξιδέψουν.

Στο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο παρόν ήμουν κι εγώ, παραβρέθηκε, έπειτα από δική μου παράκληση και η κ. Ζερβάκη, προκειμένου να προσφέρει τις γνώσεις της και τις συμβουλές της.

Ο Δήμος Άνδρου οφείλει να ευχαριστήσει θερμά και δημοσίως την κ. Ζερβάκη για την πολύτιμη βοήθειά της τόσο σε θέματα διαχείρισης κληροδοτημάτων του Δήμου μας, όσο και για τις συμβουλές της προς την διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος Π. Λ. Μουστάκα.

Ελπίζω οι ανησυχούντες «φίλοι» να μας συγχωρήσουν που προτιμήσαμε να εργαστούμε Κυριακή, μαζί με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, ώστε να προωθήσουμε τα θέματα των κληροδοτημάτων –και του κληροδοτήματος Μουστάκα, φυσικά- σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη Διοίκηση αντί να παραβρεθούμε σε ένα από τα καθιερωμένα ετήσια μνημόσυνα του μεγάλου ευεργέτη Πέτρου Λ. Μουστάκα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας διαβεβαιώσω πως η επίπονη, δύσκολη, ουσιαστική και μεθοδική δουλειά που γίνεται στον τομέα των οικονομικών του Δήμου μας από τον Δήμαρχό μας και από εμένα προσωπικά, με την βοήθεια όλων των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, αλλά πάνω απ’ όλα με την βοήθεια των  υπαλλήλων του Δήμου μας, μπορεί να μην έχει λόγω της φύσης της εργασίας άμεσα ορατά αποτελέσματα, όμως σε βάθος χρόνου ο Δήμος μας θα είναι ένας από τους πιο νοικοκυρεμένους Δήμους των Κυκλάδων (και γιατί όχι όλης της Ελληνικής επικράτειας) και θα λειτουργεί με καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

Εύχομαι σε όλους για τις Άγιες ημέρες που ακολουθούν, καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία.

 

Με εκτίμηση και σεβασμό

Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

    Μάλλον τούτη η δουλειά απέδιδε τις πρέπουσες τιμές στην μνήμη του πραγματικά μεγάλου ευεργέτη, αντί υποκριτικών λογιδρίων.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!