Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Χρήστος Βουραζέρης: Παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις για την Αναπτυξιακή Άνδρου…

Διαμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…  (Ψαλμός 21ος Παλαιάς Διαθήκης)

Με αυτή τη φράση επέλεξα να τοποθετηθώ, για το φλέγον πολιτικό θέμα των ημερών μας, αυτό της εκκαθάρισης της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.». Μιας εταιρείας που κάποτε ήταν (και θα μπορούσε ακόμη να είναι) το καμάρι της Άνδρου για τα έργα εντός της Άνδρου αλλά και ευρύτερα, εντός των Κυκλάδων.

Κάνοντας τον απολογισμό μου, έχοντας παρέλθει 5 χρόνια από το συμβούλιο εκείνο το οποίο ήταν το κύκνειο άσμα της Αναπτυξιακής, αλλά και το πολιτικά δικό μου, η θέση μου παραμένει η ίδια. Η Αναπτυξιακή Άνδρου ΔΕΝ έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, αλλά να συνεχίσει τη λειτουργία της. Είχα παρουσιάσει ένα σύνολο ενεργειών (έχουν καταγραφεί στην απόφαση)  με το οποίο θα μπορούσε να εξυγιανθεί, να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της και σήμερα να αποτελούσε τον κύριο κατασκευαστικό και συμβουλευτικό μηχανισμό της Άνδρου στα τεχνικά έργα και γενικά στην όλη ανάπτυξη του Νησιού μας.

Δυστυχώς η θέση αυτή δεν εισακούστηκε και έτσι το μόνο που μένει είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μας την πολιτική ευθύνη εκείνου του συμβουλίου, που μας αναλογεί για την επιλογή μας, προεξάρχοντος εμένα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου και θα πληρωθούν άμεσα οι οφειλές προς τους πιστωτές της εταιρίας για τις οποίες υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Από την στιγμή μάλιστα που δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου μας, μιας και υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω σχετικής διάταξης.

Τέλος μιας και αυτή η ¨βιαστική και επιπόλαια¨ πραγματικά απόφαση για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας , δεν μπορεί να ανακληθεί, το ελάχιστο που μένει να γίνει είναι να πληρωθούν σύντομα και έντοκα όλοι οι πιστωτές της εταιρείας.

Χρήστος Βουραζέρης

Λογιστής – Φοροτεχνικός


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!